Oudere werkzoekenden komen moeilijk weer aan het werk. Vast geroeste vooroordelen over oudere werknemers zijn vaak oorzaken hiervan. Het gaat om veel vooroordelen zoals ; minder flexibel, te duur, vaak ziek, verouderde kennis, IT-achterstand e.v.a. In deze workshop gaan we in op de vooroordelen en gaan we samen met jou de vooroordelen ombuigen naar voordelen zodat ook jij overtuigt bent van deze voordelen om zo makkelijker te solliciteren en werkgevers te overtuigen.

Ontslag heeft niet alleen emotionele gevolgen, maar ook financiële gevolgen. Je krijgt opeens minder geld. Wat kun je doen om er voor te zorgen dat je financieel uitkomt met je geld. Welke bezuinigingsmaatregelen kun je nemen, wat voor subsidiemogelijkheden zijn er. Hoe kun je bezuinigen op je leningen en je hypotheek. Dit leer je allemaal tijdens deze workshop die gegeven wordt door een ervaren onafhankelijk financieel specialist. Na deze workshop heb je wat meer rust in je hoofd, omdat er wat meer orde in de financiën is.

Als je werkloos en boven de vijftig bent en wellicht zelfs boven de zestig, is het van belang om te weten hoe je pensioen er ‘straks’ uitziet en wat je er, nu je werkloos bent, mee kan doen. Bijvoorbeeld je pensioen naar voren halen of een paar jaar een hoger pensioen. Heb je genoeg pensioen opgebouwd en zo nee, zijn er alternatieven? Wil je straks kleiner wonen, kun je dan iets doen met de overwaarde?
In deze workshop ga je ook zelf aan de slag met je pensioen, dus neem je laptop of tablet mee: Bring Your Own Device (BYOD). Bij de inschrijving kun je ook vermelden dat je er geen hebt, zodat je één van de laptops van WerkVinden kunt gebruiken. Zorg er in elk geval voor dat je je DigID weet. Ook je partner mag (gratis) mee zodat jullie samen deze materie kunnen doorgronden. Vooraf krijg je een
formulier waarin staat welke gegevens je moet meenemen om een zo goed mogelijk beeld voor je eigen AOW/pensioen te kunnen schetsen.

Je kunt je baan verliezen door allerlei redenen. Je contract wordt niet verlengd of er spelen bijvoorbeeld dingen op werk of in de privésituatie die er voor zorgen dat je je baan niet kunt behouden. Bij de meeste mensen is werk een belangrijk onderdeel van hun leven, op het moment dat dit wegvalt, valt er een gat. Als je weer opzoek gaat naar werk, is het fijn om met een schone lei te kunnen beginnen. Maar, hoe ga je om met lopende zaken in je privéleven in deze zoektocht, eerdere frustraties, zodat ze je niet belemmeren op weg naar een andere baan. Kortom… hoe maak je je hoofd leeg om weer goed te kunnen zoeken naar werk. Daarvoor is deze workshop.