Nuttige links

Hieronder een overzicht van een aantal websites die je kunnen helpen in het Vinden van werk.

Afbeeldingsresultaat voor spotlightStichting Kringloop Alphen 

De Kringloop heeft openstaande vacatures en wellicht zijn er onder jullie geschikte kandidaten. Als je in de vacatures past zullen zij je zeker uitnodigen voor een gesprek. Het gaat nu om onderstaande vacatures:
1. Medewerker logistiek en magazijn
2. Oproepkracht kassamedewerker
Zie verder op hun site: kringloopalphen.nl/werken-bij/

 

UWV

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden heeft de UWV een speciale website, Werkblad.

Zorg dat je een ontslag eerst verwerkt voor je op zoek gaat naar een nieuwe baan. Voor wat rouwverwerking bij ontslag inhoud kijk je hier.

Voor sollicitaties is het belangrijk de STARR methode goed te kennen. Kijk voor meer informatie hier.

Beaks

Beaks

Beaks.nl helpt sollicitanten in het gehele sollicitatieproces. Van LinkedIn profiel tot vacatures zoeken, van cv en brief tot aan het sollicitatiegesprek. Dit doen ze door het schrijven van eenvoudig te begrijpen artikelen inclusief handige voorbeelden, checklists en veel gratis downloads. Het is  een van de grootste online platforms op het gebied van solliciteren in Nederland en België

 

Twiba

Een website waarop alle vacatures in Nederland bij elkaar staan. Dat zou handig zijn! Helaas bestaat die nog niet. Je kunt wel alle vacatures die op Twitter worden geplaatst bij elkaar vinden. Dat kan op de website Twiba.nl (Twitterbaan). Je hoeft geen Twitter-account te hebben om Twiba.nl te gebruiken. Wil je reageren op een bericht (tweet)? Of de informatie doorsturen? Dan moet je wel een eigen Twitter account aanmaken.

Twitter (#vacature)

Op Twitter kun je berichten vinden met een hashtag. Dat is een hekje (#) met een zoekterm erachter. Twitterbaan zoekt op Twitter alle berichten met de hashtag #vacature. Als je zelf de zoekopdracht ‘vacature’, op Twitter intikt krijg je niet hetzelfde resultaat. Twitterbaan haalt namelijk alle ongewenste berichten (spam) en herhalingen (retweets) eruit. Je kunt de opdracht verfijnen door bijvoorbeeld de regio aan te geven.

Landelijke uitzendbureaus

Geïnteresseerd in (tijdelijk) werk? Hieronder is een lijst met links naar de bekendste Nederlandse uitzendbureaus (in alfabetische volgorde). Klik op de link om naar de website van het betreffende bureau te gaan.

Landelijke uitzendbureaus voor senioren

Er zijn ook uitzendbureaus die zich specifiek richten op oudere werkzoekenden. Hieronder vindt u een lijst met links (in alfabetische volgorde). Klik op de link om naar de website van het betreffende bureau te gaan. Alle onderstaande uitzendbureaus vallen onder de NBBU of ABU.

Overige nuttige links

Share This