Hieronder een overzicht van een aantal websites die je kunnen helpen in het Vinden van werk.

Booming Jobs

Iedereen is op zoek naar de juiste vacatures. Online zijn er veel mogelijkheden, maar vind daarin maar eens de juiste weg. WerkVinden is een samenwerking gestart met BoomingJobs-Amsterdam die zonder te filteren, in te loggen alle vacatures van Alphen aan den Rijn continu verzamelt en kort en bondig, goed overzichtelijk, weergeeft via een link op onze website. Als je hierop klikt, kom je direct in de vacaturetekst terecht en kan je snel door middel van de sollicitatieknop solliciteren. Met deze nieuwe online tool ben je in staat om nog sneller en beter passende vacatures uit de regio te vinden. Kan je snel aan de slag met solliciteren! Ga gauw naar onze website en ga aan de slag. Misschien vind je een vacature die je zocht. Kijk op de site BoomingJobs.

Stichting Kringloop Alphen

De Kringloop heeft openstaande vacatures en wellicht zijn er onder jullie geschikte kandidaten. Als je in de vacatures past zullen zij je zeker uitnodigen voor een gesprek. Het gaat nu om onderstaande vacatures:
1. Medewerker logistiek en magazijn
2. Oproepkracht kassamedewerker
Zie verder op hun site: Kringloop Alphen.

Nationale Vacaturebank Alphen

Nu is ook het uitgebreide overzicht van vacatures in en rondom Alphen van de Nationale Vacaturebank beschikbaar.
Jullie vinden vinden hier een overzicht van vacatures in de buurt. Ook is er de mogelijkheid om te filteren op vakgebied, werkervaring en opleidingsniveau.
De Nationale Vacaturebank wordt gevuld door de werkgevers zelf dus geeft altijd de meest recente informatie.

Klik op het logo hiernaast voor meer info.

UWV

Inspiratie en tips voor werk zoeken en vinden heeft de UWV een speciale website, Werkblad.

Zorg dat je een ontslag eerst verwerkt voor je op zoek gaat naar een nieuwe baan. Voor wat rouwverwerking bij ontslag inhoud kijk je hier.

Voor sollicitaties is het belangrijk de STARR methode goed te kennen. Kijk voor meer informatie hier.

Twiba

Een website waarop alle vacatures in Nederland bij elkaar staan. Dat zou handig zijn! Helaas bestaat die nog niet. Je kunt wel alle vacatures die op Twitter worden geplaatst bij elkaar vinden. Dat kan op de website Twiba.nl (Twitterbaan). Je hoeft geen Twitter-account te hebben om Twiba.nl te gebruiken. Wil je reageren op een bericht (tweet)? Of de informatie doorsturen? Dan moet je wel een eigen Twitter account aanmaken.

Twitter

Op Twitter kun je berichten vinden met een hashtag. Dat is een hekje (#) met een zoekterm erachter. Twitterbaan zoekt op Twitter alle berichten met de hashtag #vacature. Als je zelf de zoekopdracht ‘vacature’, op Twitter intikt krijg je niet hetzelfde resultaat. Twitterbaan haalt namelijk alle ongewenste berichten (spam) en herhalingen (retweets) eruit. Je kunt de opdracht verfijnen door bijvoorbeeld de regio aan te geven.

Landelijke uitzendbureaus

Geïnteresseerd in (tijdelijk) werk? Hieronder is een lijst met links naar de bekendste Nederlandse uitzendbureaus (in alfabetische volgorde). Klik op de link om naar de website van het betreffende bureau te gaan.

Landelijke uitzendbureaus Senioren

Er zijn ook uitzendbureaus die zich specifiek richten op oudere werkzoekenden. Hieronder vindt u een lijst met links (in alfabetische volgorde). Klik op de link om naar de website van het betreffende bureau te gaan. Alle onderstaande uitzendbureaus vallen onder de NBBU of ABU.