focus 50 plusEerder in 2018 hebben we  gecommuniceerd dat WerkVinden Alphen stap voor stap focust op de 50+ werkzoekenden. We laten overigens de werkzoekenden die niet 50-plus zijn, natuurlijk niet zitten, daar  zetten we ons ook voor in. We zien echter steeds meer, dat het hard nodig is om de 50-plusser extra te ondersteunen. Lees de kranten er maar op na. De werkloosheid verbetert , maar deze verbetering geldt in mindere mate voor de 50-plus werkzoekende. Ook de pensioen- en AOW-leeftijdsdiscussie spelen wekelijks een belangrijke rol in de pers. Er komen steeds meer oudere werkzoekenden bij. Daarom is afgelopen maanden speciaal voor deze groep aanbod ontwikkeld en zijn we er nog hard mee bezig om nog meer te ontwikkelen. Suggesties zijn welkom!  Hieronder volgt een korte update ;

Workshop.  50-plus, werkloos, van ‘vooroordelen naar voordelen’
In April is een workshop waarin Ans Klein van VaardigWerk samen met de deelnemers bespreekt hoe je alle ‘vooroordelen’ over oudere werknemers (en dat zijn er best veel),  kunt ombuigen naar voordelen zodat je die goed kan inzetten bij sollicitaties.

Workshop 50-plus, werkloos en weer leren
In Mei is er een workshop waarin Jos van Es van het landelijk project ‘weer leren’, uitlegt wat je allemaal kunt met doen met nieuwe opleidingen, of en welke zinvol zijn, welke beroepen in trek zijn, hoe je het aanpakt en welke subsidies er zijn. Ook wordt je wegwijs gemaakt als je een test wilt doen.

Workshop.50-plus, werkloos en pensioen in zicht
In Juni is er een workshop waarin je door Jan Zwiers van VMD Koster wordt meegenomen in de ‘pensioen wereld’ die voor veel oudere werkzoekende toch dichterbij is dan je denkt. Tijdens de workshop ga je ook je eigen pensioensituatie doorgronden en worden veel pensioen mogelijkheden behandeld zoals ‘pensioen naar voren halen’.

Workshop.  50-plus, werkloos en sociale voorzieningen
In juli (optie) is er een workshop waarin FNV uitlegt welke sociale voorzieningen er precies zijn als je werkloos bent of werkloos dreigt te worden. Zo krijg je een goed beeld van je persoonlijke situatie en ben je goed voorbereid op wat komen gaat. Niet alleen WW wordt behandeld maar ook diverse voorzieningen zoals IOW, IOAW en vele anderen.

Houdt de website in de gaten zodat je op tijd kan inschrijven, want vol is vol.

Share This