Samenwerken is essentieel voor elke organisatie, maar samenwerken is nog belangrijker voor vrijwilligersorganisaties omdat je dan gezamenlijk werkt aan doelen die je niet zo makkelijk alleen kunt bereiken. Onderstaand een greep uit een aantal samenwerkingen die WerkVinden heeft met organisaties. Als je tips hebt laat het weten.

Rijnvicus

Met Rijnvicus (voorheen sociale dienst van de gemeente Alphen aan den Rijn) werken de WerkVinden ambassadeurs samen met de accountmanagers van Rijnvicus om Alphense bedrijven te benaderen die vacatures hebben, zodat wij werkzoekenden kunnen aanbevelen. Het loopt nog niet optimaal omdat de gegevens van werkzoekenden in onze database nog niet goed doorzoekbaar zijn. We denken na over hoe dit is op te lossen. Kan je helpen ? Laat het weten.

Tom in de Buurt

Met Tom in de Buurt (vrijwilligersorganisatie voor zorg en welzijn in Alphen) werken we samen op gebied van kennis voor en over vrijwilligerswerk. In januari verzorgden wij voor hen een workshop ‘van vrijwilligerswerk naar betaald werk’ waarin we een 12 tal vrijwilligers informeerden wat en hoe je het aanpakt als vrijwilliger als je weer aan het werk wilt. Tom in de Buurt ontwikkelt momenteel voor ons een workshop waarin we werkzoekenden uitleggen wat je allemaal op gebied van vrijwilligerswerk kunt doen en hoe je dat aanpakt.

Bibliotheek Rijn & Venen – Walk & Talk

‘Samen versterken we elkaar’… Dat was de gedachte in de zomer 2018 van de Bibliotheek Rijn & Venen en Stichting WerkVinden Alphen.  Sinds september 2018 werken we samen op gebied van de arbeidsmarkt om maandelijks (elke eerste dinsdag van de maand) de Walk& Talk te verzorgen.

Met elkaar hebben we nu 11 keer de Walk& Talk verzorgd die in het teken stonden van de arbeidsmarkt. Inmiddels nemen telkens zo’n 15 inwoners deel en is de trend stijgend. De bibliotheek verzorgt de faciliteiten en communicatie en WerkVinden is verantwoordelijk voor de inhoud van de Walk & Talk en verzorgt de arbeidsmarkt onderwerpen en sprekers. De sprekers zijn vaak diegenen die over dat speciale onderwerp later die maand bij WerkVinden een workshop hierover verzorgen.

Serviceplein van de Gemeente

Elke maand sturen het Maandprogramma van WerkVinden naar het Serviceplein van de Gemeenten die het verder verspreidt naar alle bezoekers van het Serviceplein op gebied van werk & arbeid. Zo kunnen inwoners van Alphen aan den Rijn kennismaken met WerkVinden en ons maandprogramma. Dat maandprogramma en onze brochure wordt door het Serviceplein i.s.m. UWV ook verspreidt bij de kennismakingsbijeenkomsten van het UWV en Gemeente bij nieuwe werkloze inwoners.

Share This