Ontslagverwerking

Het verlies van werk is voor velen een traumatische gebeurtenis. Het is meer dan alleen verlies van inkomen. Werk is één van onze zekerheden. Het komt tegemoet aan fundamentele behoeftes zoals: veiligheid, status, zekerheid, zelfvertrouwen, erbij horen enz.

Allemaal zaken die vanzelfsprekend lijken als je een baan hebt. Bij ontslag vallen deze zekerheden weg. Ook is er vaak een langere periode van onzekerheid aan vooraf gegaan. Als het ontslag dan toch volgt, is het definitief.

exitDie rouw als reactie op het ontslag, is de keerzijde van het hechtingsproces en de loyaliteit, waarmee medewerkers zich hebben verbonden aan hun baan en alles wat daarmee samenhangt. Ontslagverwerking als ‘rouwproces’ is belangrijk om het verlies van je baan een plek te geven en een nieuw perspectief op de toekomst te ontwikkelen.

WerkVinden biedt via verschillende manieren hulp aan. Denk aan:

  • workshop ‘Baanverlies dat doet wat met je’
  • persoonlijk gesprek met een loopbaancoach
  • driedaags traject ‘Boven de lijn’

Kijk via deze link ook eens naar de ervaringen van een ander.

Lees hieronder meer over onze diensten. Voor ons activiteitenoverzicht, bezoek de agenda.

Ontslagverwerking

  • Nog niets gepland

ZP en ZZP

  • Nog niets gepland

Persoonlijke ontwikkeling

  • Nog niets gepland

Digitale vaardigheden

  • Nog niets gepland

Traject Samen op weg naar werk

Intensief traject van 5 bijeenkomsten waarin je helder krijgt wat jouw passie en talenten zijn, wat jij ambieert en hoe je dit aan de hand van korte en lange termijndoelstellingen kunt realiseren. Er wordt gestart met ontslagverwerking.

Workshops

Professionele trainers/coaches verzorgen regelmatig workshops die jouw kans op het vinden van werk vergroten. Onderwerpen zoals: sollicitatievaardigheden, netwerken, social media en zelfstandig ondernemen.

Netwerkcafé en Kennismaken

De Kennis-Maken-Met bijeenkomsten zijn voor werkzoekenden een ideale netwerkbijeenkomst en voor nieuwsgierigen een uitstekende gelegenheid om laagdrempelig kennis te maken met de werkwijze van WerkVinden Alphen.
Share This