Aan het werk sinds oktober 2015

Half augustus 2014 ging het bedrijf waar ik werkte failliet, verteld Marcel Hoogervorst. Twee weken later was ik alweer aan het werk bij een ander bedrijf. Dan hoop je, ondanks een contract van 4 maanden, dat je hier voor langere tijd kunt blijven werken. Helaas bleek dit niet het geval en eind 2014 was ik dus echt werkloos.

Als je je hele leven gewerkt hebt, valt het niet mee om opeens hele dagen thuis te zijn. Ondanks het feit dat ik genoeg te doen heb en mij niet zo gauw verveel, wilde ik toch graag aan het werk. Het solliciteren en het zoeken naar werk gaat tegenwoordig heel anders dan vroeger. Ik vroeg me af wat ik moest gaan doen en hoe ik het zoeken naar werk aan moest pakken. Ik had echt geen idee.

Kennismaken met WerkVinden2.0

Op een gegeven moment heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik bij WerkVinden2.0 kennis gaan maken. Dat was een hartelijke ontvangst en ik kreeg informatie over alle activiteiten van WerkVinden2.0.

In februari 2015 ben ik een Traject gaan volgen. Een grote stap waar je ook helemaal voor moet gaan. We hadden een geweldige groep en hele goede begeleidsters. Van die 7 bijeenkomsten heb ik veel geleerd en het is iedereen aan te raden. Verder heb ik nog workshops gevolgd, zoals: LinkedIn en Effectief telefoneren. Ook heb ik later deelgenomen aan Traject Plus, het vervolg van het Traject.

Het succes

Bij het vinden van een nieuwe baan, is netwerken heel belangrijk. Ik ben vaak naar het Netwerkcafé geweest. Hier kun je je verhaal kwijt en er worden onderwerpen besproken waar je wel degelijk iets aan kunt hebben bij het zoeken naar een baan. Het netwerken heeft ertoe geleid dat ik half september door een werkgever gebeld ben en vervolgens een baan heb. Ik heb een contract voor een half jaar bij drukkerij Van Midden uit Benschop. Als het allemaal goed gaat, kan dit een baan voor langere tijd worden.

De kracht van je medemens

Bij WerkVinden2.0 heb ik diverse mensen uit veel verschillende branches ontmoet en iedereen helpt elkaar. Als je hulp op een bepaald gebied nodig hebt, is er altijd wel iemand die je wilt helpen. Als je hulp nodig hebt, denk dan niet, daar kunnen ze me vast niet mee helpen, of dit wil ik niet met vreemden delen. Bij WerkVinden2.0 kunnen ze je helpen en alles wat besproken wordt, blijft binnen de muren.

Ik wil iedereen die ik heb leren kennen hartelijk danken voor alles en ik wens iedereen veel succes toe bij het vinden van een baan. Blijf optimistisch, ik had ook niet verwacht weer een baan in de grafische branche te vinden.

Marcel Hoogervorst

Allround grafisch medewerker, Drukkerij van Midden

Share This