Aan het werk sinds eind 2020

Johan kent WerkVinden Alphen al uit het verleden maar heeft recent weer enkele workshops gevolgd zodat hij kan doorstromen naar zijn lievelingsbaan in de ICT. Op dit moment is hij in ieder geval als projectmanager vastgoed beheer aan de slag. En Johan is WerkVinden Alphen zeer dankbaar voor de steun die hij altijd heeft ondervonden.

Johan Litaay

Johan Litaay: “Wie ben ik? Waar stond ik op enig moment? Wie ben ik onderweg naar mijn bestemming tegengekomen? En welke betekenis geef ik ze?”

Mijn kennismaking 7 jaar geleden
Ik herinner me nog dat ik samen met Jos van Velzen en andere vrijwilligers van WerkVinden op het Thorbeckeplein de door de gemeente geplaatste bloembakken hebben gevuld met planten. Het voormalige bestuur, onder leiding van Jos, was de grondlegger van de stichting die nu inmiddels zeven jaar bestaat. Zij organiseerden en organiseren regelmatig workshops voor werkvinders en andere belangstellenden. Dat was en is hun kracht. Onbezoldigd de ander op weg helpen. En zelfs nu nog met wandelingen. De kracht van de stichting, eigenlijk van de bereidheid de vrijwilligers zit hem in de manier waarop het de organisatie versterkt. Op zoveel mogelijke manieren.

Laagdrempelige activiteiten
Ik heb WerkVinden leren kennen tijdens een van de vele workshops over een baan vinden als 50-plusser. De mensen waren vriendelijk. Jos was er ook bij en de bijeenkomst was heel laagdrempelig en daardoor heel toegankelijk. De kern van de stichting. Later heb ik Michael Scholte en Kees Andriessen leren kennen. Die de ‘warmte’ en de vriendelijke sfeer gelukkig hadden behouden en voortgezet. Zelfs buiten. Tot op de dag van vandaag.

Focus op wat ik kan
Twee recente workshops hebben mij geholpen om te focussen wat ik werkelijk wil en kan. Een leeromgeving. Dat is wat ik heb altijd gewild. In december 2020 heb ik een certificaat UX user experience design gehaald, zodat ik makkelijker, eigenlijk minder moeilijk, kan doorstromen naar een baan in een groeisector, de ICT.

Nieuw werk als projectmanager
Tot die tijd heb ik voor 3 maanden mijn skills aangeboden aan een bedrijf in Hazerswoude in het vastgoed en werk grotendeels uit huis. Als projectmanagement vastgoed beheer, met 2000 woningen completeer ik hun data bestand waarvan de hele organisatie uiteindelijk zal profiteren. Wat moet wanneer worden gerepareerd en onderhouden? En welke materialen worden gebruikt en tegen welke prijs?

Gevoel van welkom
Wat betekende WerkVinden tijdens de reis, vraag jij je als lezer af? Dat weet ik niet en is zeker niet eenduidig. Wat ik wel weet is dat de contacten met alle vrijwilligers van WerkVinden bij mij een gevoel van welkom oproept. “Vraag je niet af wat WerkVinden voor jou betekent maar…”

Welke betekenis geef jij aan WerkVinden als organisatie? Ik geef ze een 8 op een schaal van 10! Jullie zijn geslaagd en ik inmiddels ook.

Dank jullie wel.

Share This