Aan het werk sinds februari 2016

Ik ben in de loop van 2014 binnen gewandeld bij WerkVinden2.0, in die tijd nog aan het Thorbeckeplein. Toen vond ik het al een interessante club, waar ik vaker ben langsgegaan, maar ik zag nog niet zo direct wat het voor mij zou kunnen betekenen. Wel natuurlijk de site en de nieuwsbrief in de gaten gehouden. Vanaf begin 2015 ben ik enkele workshops gaan volgen en het traject Netwerkend de Zomer door. En van het een komt het ander.

Van halen naar brengen…

Vanaf de tweede helft 2015 ben ik actief WerkDoener bij WerkVinden2.0 als adviseur en coördinator. Ik adviseer en ondersteun het bestuur bij de professionaliseringsslag binnen WerkVinden 2.0 en ik ondersteun het project ‘WerkVinders in beeld’, een werkvorm waardoor werkzoekenden zich beter kunnen profileren als professionals bij werkgevers. Ook ben ik onderdeel van het Workshopteam. Samen met Maaike Leijten en Yvonne Endhoven zorg ik ervoor dat er workshops gegeven worden door deskundigen,  gericht op het vergroten van de vaardigheden voor netwerken en het vinden van werk.

Hoe dat helpt op weg naar betaald werk

Het voelt enorm goed om zinvol werk te doen, gewaardeerd te worden en in een workflow te zitten.
Met workflow bedoel ik: in een werkritme zitten, bij een organisatie horen waar je collega’s ontmoet en waar er prestaties van je verwacht worden. Dit heeft mij als werkzoekende ‘arbeidsfit’ gehouden.
Het geeft mijn zelfvertrouwen een boost. Het is heerlijk om mijn kwaliteiten te gebruiken.  Het heeft een positief effect op mijn sollicitatie -en netwerkactiviteiten. Het steeds net niet worden bij sollicitaties is zwaar en soms demotiverend. Maar ik  ben  blijven geloven in mijzelf en dat wat goed voor me is op mijn pad zal komen.

Netwerk warm houden werkt!

Per 15 februari ga ik bij samenwerkingsorganisatie beroepsonderwijs bedrijfsleven (SBB) aan de slag, om te beginnen met een half jaar contract als adviseur praktijkleren in de regio Rijnmond. Een voor mij bekende functie, die ik in het verleden met plezier heb uitgevoerd. Daarnaast is er bij SBB veel nog niet uitgekristalliseerd. Ik verwacht dat er kansen op mijn pad komen waar ik weer mijn kwaliteiten ten volle kan benutten. Maar voorlopig is het prima om weer adviseur te zijn.
Ik ben heel blij met deze nieuwe kans, een nieuwe start op het werkterrein waar nog altijd mijn kracht, kennis en betrokkenheid ligt!

Nu heb ik de afgelopen twee jaar wel het contact met een aantal oud-collega’s warm gehouden. Vanuit het idee van netwerken. Ik had niet verwacht (stiekem wel gehoopt) dat het ertoe zou leiden dat ik gevraagd zou worden mijn oude stiel weer op te pakken. Zo zie je maar….

Jet Boer
Adviseur, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

Share This