Het zijn roerige tijden. Tijden die vragen om begrip, aanpassing en creativiteit. Er komen onverwacht veel zaken af op ons team van vrijwilligers. Zo goed en zo kwaad als mogelijk spelen we daar op in. Daarover informeren we jullie in deze nieuwsbrief. Maar prioriteit blijft om zelf gezond te blijven. Pas daarom je gedrag aan, zorg goed voor jezelf en de mensen in je omgeving!

Alle fysieke bijeenkomsten van WerkVinden afgelast tot 1 mei

WVA volgt de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Er is in ieder geval besloten om tot 1 mei al onze fysieke activiteiten te annuleren. Denk aan de inloop, de workshops, de informatiebijeenkomsten en de netwerkwandeling. Via deze nieuwsbrief en onze website houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen op dit punt.

Telefonische inloop in plaats van fysieke inloop vanaf dinsdag 7 april

De ‘inloop’ gaan we vanaf 7 april telefonisch doen. Voordat je hulp krijgt kijken we eerst naar jouw situatie en waar jij het meeste behoefte aan hebt. Na dit vrijblijvende kennismakingsgesprek kunnen we een plan van aanpak opstellen, maar misschien weet je zelf al wat er het eerst moet gebeuren.
Er is veel mogelijk: wil je praten over je (aanstaande) ontslag, wil je een opvallend cv en/of een professioneel LinkedIn-profiel of heb je al een interessante vacature maar lukt de sollicitatiebrief niet zo goed? Bij al deze uitdagingen kunnen wij je helpen.

WerkVinden kun je hierover bellen op de dinsdag en de woensdag tussen 10.00 en 13.00 uur via 06 – 182 209 80. De eerstvolgende mogelijkheid om te contacten is dus dinsdag 7 april.

Online CV check

WVA streeft er naar om een CV check vanaf maandag 6 april online te kunnen doen. Je krijgt dan tips om je CV te verbeteren. Maar het vergt wat technisch aanpassingen om het 6 april klaar te hebben. Ook over dit onderwerp houden we je via deze nieuwsbrief op de hoogte.

Handige tips en verwijzingen

(Nieuwe) werkzoekenden kunnen op veel prangende vragen antwoord krijgen op de website van het UWV. Daar kun je snel en makkelijk antwoord vinden op vragen zoals

  • Kan ik een uitkering krijgen vanwege het coronavirus?
  • Betaalt mijn werkgever mijn loon door als ik vanwege besmettingsgevaar niet op mijn werkplek kan werken?
  • Ben ik vanwege het coronavirus nog steeds verplicht om te solliciteren?

Vragen en antwoorden over de participatiewet en bijstand kunt u vinden op de website van Rijnvicus

Voor juridische vragen en advisering in het kader van de coronacrisis kun je contact opnemen met Jos van Bohemen of Sietske Salentijd van Berntsen Mulder Advocaten, via tel. 0172 – 42 71 94.

Tot slot nog de link naar het Corona steunpunt voor ZZP’ers en ondernemers op de website van VOA/EDBA

 

Share This