“Denk, praat en doe mee” waren de woorden die bij mij opkwamen toen ik vorige maand besloot om deel te gaan nemen in het bestuur van de organisatie WerkVinden Alphen. Een organisatie die draait op vrijwilligers en leden die vragen hebben die ze elders niet beantwoord krijgen.  Vrijwilliger en lid zijn van deze organisatie is wel vrijwillig maar niet vrijblijvend. Samen bouwen aan een mooiere toekomst.

Clary Pijnappel

Clary Pijnappel

Persoonlijk heb ik het voorrecht gehad om altijd met veel plezier, afwisseling, toewijding en uitdaging mijn leven te hebben kunnen inrichten. Gelukkig heb ik een goede gezondheid en een grote dosis humor. Ook heb ik altijd mijn gevoel gevolgd en ben verschillende keren van functie en werkomgeving veranderd. Ook vond ik het fijn om me  de nieuwe situatie zowel theoretisch als praktisch eigen te kunnen maken.  Natuurlijk waren er soms twijfels en wilde ik ook wel eens de pijp aan Maarten geven, maar de uiteindelijk “drive” heeft mij gebracht waar ik nu ben. Hopelijk kan ik mijn drijfveren met jou delen!

We hebben gemakkelijk praten wanneer we gezond zijn en bedrijven om onze kennis en kunde zitten te springen. Of wanneer we naast een mooi privé leven een leuke baan hebben en financieel onafhankelijk  te zijn en onze dromen te  kunnen verwezenlijken en mee te  kunnen praten om iets waar te maken. Of wanneer we mogen genieten van vrije tijd, onze (klein)kinderen, een mooi pensioen en de luxe om alleen zaken op pakken die onze interesse hebben.

Maar wanneer je niet in deze situaties zit moet je hard knokken om alles in het werk te stellen om er wel bij te mogen horen. WerkVinden Alphen is een organisatie waar vrijwilligers hun uiterste best doen om jou te  stimuleren te ondersteunen en jou dat extra zetje te geven om er weer bij te mogen horen en bij wijze van spreken iedere dag weer fluitend start.

Doen wij voor jou voldoende? Voel je onze ondersteuning? Stimuleren wij jou om voor jezelf op te komen, weer in jezelf te geloven?  Sluiten wij aan bij jou behoefte?  Is er een vraag  waarop jij met “neen” antwoordt , laat het dan weten dan gaan wij kijken wat we kunnen/moeten veranderen.

Wij kunnen geen ijzer met handen breken, wij kunnen wel zoeken naar de juiste aanpassingen.

Heb je suggesties, vertel ze dan. Hou ze niet voor jezelf, misschien zijn ze ook goed voor de andere werkzoekenden. Laat het weten en ik beloof je dat we er alles aan doen om jouw suggestie te bekijken en jou de terugkoppeling te geven. Ik ben  heel benieuwd naar jouw suggesties.

Ben je nieuwsgierig naar mijn avonturen en ervaringen neem  dan gerust een kijkje op mijn LinkedIn pagina https://www.linkedin.com/in/clarypijnappel. Hopelijk ontmoeten we elkaar snel, maar heb je een vraag neem contact met mij op.

Met vriendelijke groet,

Clary

PS. Door het overlijden van ons gedreven en zeer gewaardeerd  bestuurslid van het eerste uur Ernst Lelie-Miller, hebben we  echt behoefte aan een gedreven nieuw bestuurslid . Ook de functie van secretaris is nog steeds vacant.  Heb jij nog ruimte voor  2-4 dagdelen/avonden  per maand om mee te besturen?

Share This