Per 1 mei is Adelheid Ponsioen gestart als voorzitter van WerkVinden Alphen. Na het vertrek van Clary Pijnappel als voorzitter in 2020 heeft het bestuur lang gezocht naar een geschikte opvolger en we denken deze nu zeker te hebben gevonden in de persoon van Adelheid. Na een periode van diverse mutaties is het bestuur nu geheel op sterkte. Adelheid stelt zich hieronder graag aan jullie voor.

“Mijn naam is Adelheid Ponsioen, ben 66 jaar en woon met mijn partner Rik Brandenburg sinds 2,5 jaar weer in Alphen aan den Rijn, waar ik net niet geboren ben maar wel getogen. Hiervoor heb ik 22 jaar in Gorinchem gewoond.

Adelheid Ponsioen

Na mijn middelbare school heb ik gekozen voor de Verkeersacademie, waar ik opgeleid ben als verkeersplanoloog. Ik heb de eerste 25 jaar van mijn werkzame leven in de openbaar vervoer wereld en de luchtvaart doorgebracht, bij streekvervoerder Westnederland, bij de  BBA in Brabant, bij Aero Groundservices op Schiphol, bij Brinks Geld en Waarde Transport en bij Connexxion.

Daarna ben ik in de museumwereld terecht gekomen als directeur Bedrijfsvoering bij het Openluchtmuseum. Vanuit mijn eigen bedrijf heb ik als adviseur gewerkt voor het Museum Arnhem, de Mode Biënnale Arnhem, Museum Bokrijk in Genk België, Het Limburgs Museum in Venlo en de Dierenbescherming. Ik ben ook adviseur bij een Museum in oprichting in Nieuwkoop.

De laatste jaren hou ik mij alleen nog bezig met besturen en toezichthouden, o.a. bij het Valkhofmuseum in Nijmegen, het Airbornemuseum in Oosterbeek, het Gelders Archief, het Flevolands archief, bij CASA een architectuurcentrum in Arnhem en bij het CAS, centrum voor architectuur en stedenbouw in Alphen.

En nu wordt ik voorzitter van Stichting Werkvinden in Alphen. Via via ben ik met deze mooie organisatie in contact gekomen en het past bij mijn ambitie om in de gemeente waar ik woon mij vrijwillig in te zetten voor organisaties die daar behoefte aan hebben. Bij een aantal van de bovengenoemde organisaties ben ik ook voorzitter, dus met die functie heb ik ruimschoots ervaring.

Zelf heb ik ook 2 keer in de situatie gezeten dat ik zonder werk was en weer opnieuw werk moest zoeken. Het was altijd fijn dat ik dan terug kon vallen op partijen die mij konden ondersteunen op allerlei gebied zodat ik weer aan de slag kon.

Ik vind het een eer dat ik nu als voorzitter van Werkvinden anderen kan helpen om weer aan de slag te gaan. Ik zie ernaar uit om met alle vrijwilligers samen te werken.

 

Wij wensen Adelheid veel succes in deze uitdagende – maar ook mooie – taak.

Share This