‘Externe betrekkingen’ onderhoudt contacten met plaatselijke, regionale en landelijke organisaties die werkzoekenden helpen met het vinden van een baan.  Een greep uit de contacten van de afgelopen maand. Heb je vragen, tips of suggesties, laat het weten.

CBS logo

Het aantal werklozen daalde afgelopen maanden gemiddeld met 4 duizend per maand tot 337 duizend. Dat is 3,8 % en dat is erg laag, bijna historisch laag (3,6% in 2008). Het aantal vacatures is met 262 duizend ongekend hoog. In ‘Nieuwsuur’ was te horen dat een grote groep 55 plussers nog amper aan de bak komt en dat het probleem bij deze groep hardnekkig is. Zie ook ander artikel in deze nieuwsbrief. Ook het UWV bevestigt de slechtere baankansen voor de 50-plusser. Voordoordelen over ouderen, zoals ; minder flexibel, te duur en vaak ziek zijn hardnekkig en moet worden bestreden met  feiten die de vooroordelen kunnen weerleggen en ombuigen naar voordelen.

SZW

WerkVinden praat al lang met ambtenaren van het ministerie SzW over de arbeidsmarkt voor 50+.  Met het Ministerie en met VOA is overeenstemming bereikt voor een pilot (bijeenkomst) in Alphen om werkgevers in Alphen ervaringen met elkaar uit te laten wisselen over hoe zij vacatures invullen en hoe ze omgaan met groepen die achterstand hebben op de arbeidsmarkt zoals de 50-plusser. De pilot heet ‘Slim Werkgeven’ en de  datum is 31 januari 2019. WVA is initiatiefnemer en maakt deel uit van het programma. Binnenkort horen jullie meer

 

Share This