Iedereen kan zich vanaf nu voor de ‘Kom binnen bij bedrijven’ open dagen inschrijven. Dit is voor potentiële werknemers en iedereen die binnen wil kijken bij bedrijven in de regio. Van maandag 9 t/m zaterdag 14 april zetten verschillende bedrijven en organisaties in het Groene Hart hun deuren wagenwijd open. Inschrijven is gratis.

Inschrijven

Iedereen, die wil weten hoe het eraan toegaat bij bedrijven, schrijft zich in op kombinnenbijbedrijven.nl. Bedrijven bieden een kijkje in de keuken en soms ook banen, stageplekken, leerwerkplekken, werkervaringsplaatsen, vrijwilligerswerk. De bedrijven die meedoen hebben op de website aangegeven wanneer bezoekers kunnen langskomen. Deelnemers kunnen zich bij meerdere bedrijven inschrijven.

De werknemer van de toekomst

Uniek aan deze open dagen is dat bezoekers en potentiële nieuwe werknemers op een laagdrempelige en makkelijke manier kunnen kennismaken met werkgevers. Werkgevers zien ‘wat voor vlees men in de kuip heeft’. De werknemer van de toekomst krijgt een kijkje in de keuken en kan zich oriënteren en presenteren. Hebben bedrijven vacatures, dan plaatsen zij die op kombinnenbijbedrijven.nl. Hierbij gaat het om betaald werk, leerwerkplekken, stageplaatsen, werkervaringsplaatsen en vrijwilligerswerk. De kennismakingen bieden kansen op vervolg.

Gemeentes die deelnemen

Het gaat om bedrijven en organisaties in de gemeentes Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag & Braassem, Krimpenerwaard, Nieuwkoop, Oudewater, Waddinxveen, Woerden en Zuidplas. Doordat deze tien gemeentes meedoen kunnen geïnteresseerden kiezen  uit een groot en gevarieerd aanbod van bedrijven.

Regionale economie stimuleren

De jaarlijkse ‘Kom binnen bij bedrijven’-campagne heeft een sterk positief effect op de regionale economie. Sinds de start in 2014 vinden namelijk steeds meer mensen werk. Door deze campagne in 2017 vonden 94 mensen werk: 43 een betaalde baan, 31 een stageplaats, 7 een leerwerkplek/werkervaringsplaats en 13 mensen vonden vrijwilligerswerk.
Daarnaast groeit ieder jaar het aantal bedrijven dat meedoet en het aantal bezoekers dat zich inschrijft. Werkgevers die meedoen zetten hun bedrijf gratis in de schijnwerpers èn profiteren van een regionale arbeidsmarkt.

Onderdeel van Groene Hart Werkt!

De ‘Kom binnen bij bedrijven’-campagne is onderdeel van het regionale platform ‘Groene Hart Werkt!’ Dit is hèt regionale platform voor circulaire economische initiatieven in het Groene Hart. ‘Groene Hart Werkt!’ verbindt ondernemingen, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid met elkaar. Voorop staat het mogelijk maken van samenwerking tussen deze partijen aan circulaire initiatieven. Meer informatie: groenehartwerkt.nl.
 

Share This