Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor september 2019.  De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. De bijdrage houden we zo laag mogelijk en dragen bij in de operationele kosten. Voor aanmelden, inschrijven, data, locaties en andere actuele informatie, zie verder op deze site.

Elke dinsdag & woensdag: Inloop en “Hulp Bij”

WerkVinden Alphen biedt diverse soorten hulp aan bij het vinden van een baan, zoals hulp bij CV, Sollicitatiebrief schrijven, LinkedIn en Social Media. Een advies is altijd gratis, maar voor persoonlijke hulp vragen we een kleine bijdrage van € 10 (gratis met Ledenpas). De inloop vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 in Alphen aan den Rijn, behoudens op 3 september, dan zijn we in de Bibliotheek Rijn & Venen op het Aarplein.

Zie voor meer informatie over de inloop op onze site 

Elke vrijdag: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Ben je op zoek naar nieuw werk? En zou je graag gebruik maken van persoonlijke coaching? Bij WerkVinden Alphen kun je jouw loopbaanvragen beantwoorden in een één-op-één-gesprek met een professionele loopbaancoach. Dit spreekuur vindt elke vrijdagmiddag plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn en duurt ca 1,5 uur. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats op afspraak en we vragen een kleine bijdrage van € 30 (€ 25 met ledenpas) per gesprek. 

Kies voor meer informatie over Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Dinsdag 3 september “Walk & Talk”

Tijdens deze Walk & Talk bijeenkomst zal Michael Scholte, een discussie starten over wat WerkVindenAlphen nog meer kan betekenen voor werkzoekenden en wil dan ook heel graag de mening van de deelnemers weten. Daarnaast bespreekt hij het programma voor de komende maanden en met name de workshop voor de maand september “Grip op de knip”. Maar zal ook aandacht vragen voor de open koffie. Wij kijken uit naar een levendige en vruchtbare ochtend.

Walk & Talk is een samenwerking met “de Bibliotheek Rijn en Venen” en vindt plaats van 09.30 -11.30 uur in de Bibliotheek Rijn & Venen. De deelname is gratis. Kies voor meer informatie over Walk & Talk

Dinsdag 10 september Netwerkwandeling

Onder begeleiding van onze wandelcoach kan je gelijkgestemden ontmoeten tijdens een gezonde en inspirerende wandeling. Al helpt zo’n wandeling om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven, is het zeker geen prestatieloop. “Ontmoeten en ontdekken” staat voorop. De wandeling duurt circa 1,5 uur waarna we na afloop nog even gezellig koffie of thee drinken (eigen rekening).

De netwerkwandeling vindt plaats vanaf de parkeerplaats Kinderboerderij Zegersloot en start om 10:00 uur. De deelname is gratis.

Meer informatie over en inschrijven voor de Netwerkwandeling.

Dinsdag 24 september: Workshop “Grip op de Knip”

Ontslag heeft niet alleen emotionele gevolgen, maar ook financiële gevolgen. Je krijgt opeens minder geld.  Wat kun je doen om er voor te zorgen dat je financieel uitkomt met je geld. Welke bezuinigingsmaatregelen kun je nemen, wat voor subsidiemogelijkheden zijn er. Hoe kun je bezuinigen op je leningen en je hypotheek. Dit leer je allemaal tijdens deze workshop die gegeven wordt door een ervaren onafhankelijk  financieel specialist. Na deze workshop heb je wat meer rust in je hoofd, omdat er wat meer orde in de financiën is.

De workshop vindt plaats op dinsdag 24 september van 13.30 tot  16.00 uur. Adres: Ambonstraat 1c te Alphen aan den Rijn. Kosten voor deelname is 15,00 (leden 12,50) Vooraf inschrijven, want vol = vol.

Voor meer informatie over en inschrijven voor deze workshop klik op Workshop “Grip op de Knip “

Donderdag 26 september: Open Koffie

Gezellig netwerken onder het genot van een kopje koffie of thee, met gelijkgestemden. Samen de ervaringen uitwisselen over de zoektocht naar werk en elkaar tips geven. Er niet meer alleen voor staan, maar met elkaar aan de slag, samen op zoek naar werk. Dat is waar WerkVindenAlphen voor staat. De Open Koffie duurt van 9:30-11:30 uur en deelname is gratis. Het zal plaatsvinden in theater Castellum te Alphen aan den Rijn. Entree via zij-ingang aan de Julianastraat.

Maandag 30 september: MS Word introductiecursus

Deze praktijkgerichte cursus Word 2016/365 is een cursus van vier avonden. De cursus is bestemd voor iedereen die met MS Word 2016 of 365 wil leren werken en voor degenen die weinig ervaring hebben opgedaan met een eerdere versie van MS Word en hun vaardigheid willen verbeteren in de meest recente versie van MS Word. De cursus wordt gegeven door drs. Hermo Kuilenberg en vindt plaats vindt plaats op de maandagavonden 30 september alsmede 7, 14 en 28 oktober van 19.45 uur tot ca. 22:15 uur. Adres: Castorstraat 1 te Alphen aan den Rijn. Kosten voor deelname is 52,50 (leden 42,50) Vooraf inschrijven, want vol = vol.

Voor meer informatie over en inschrijven voor deze cursus klik op Cursus MS Word introductie

Op afspraak:  Hulp bij arbeidsrecht

Op afspraak komen de advocaten van Berntsen Mulder bij WerkVinden om jou te helpen en te ondersteunen bij de juridische zaken gerelateerd aan werk, ontslag en arbeidsrecht. Ze beantwoorden vragen als:

  • Is jouw beëindigings- of vaststellingsovereenkomst wel goed opgesteld?
  • Kun jij de werkgever nog verantwoordelijk stellen voor bepaalde zaken?
  • Zijn er wellicht zaken over het hoofd gezien waar jij nog aanspraak op kunt maken?

Dit spreekuur is de eerste keer gratis en is op afspraak in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn.
Hiervoor aanmelden kan via de website https://www.werkvindenalphen.nl/agenda/hulp-bij-arbeidsrecht-2/

 

Binnenkort nieuw te verwachten

  • 50-plus, werkloos en pensioen in zicht

  • 50-plus, werkloos en sociale voorzieningen

Share This