Hierbij het programma van WerkVinden Alphen voor september 2018.  De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. De bijdrage houden we zo laag mogelijk en dragen bij in de operationele kosten zoals huur en materialen.

Programma september 2018

Elke dinsdag & woensdag: Inloop en “Hulp Bij”

WerkVinden Alphen biedt diverse soorten hulp aan bij het vinden van een baan, zoals hulp bij CV, Sollicitatiebrief schrijven , LinkedIn en Social Media. Een advies is altijd gratis, maar voor persoonlijke hulp vragen we een kleine bijdrage van € 10.
De inloop vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 in Alphen aan den Rijn.
Kies voor meer informatie over
Hulp bij CV en sollicitatiebrief
Hulp bij LinkedIn en Social Media

Elke vrijdag: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Ben je op zoek naar nieuw werk? En zou je graag gebruik maken van persoonlijke coaching? Bij WerkVinden Alphen kun je jouw loopbaanvragen beantwoorden in een één-op-één-gesprek met een professionele loopbaancoach.
Dit spreekuur vind elke vrijdagmiddag plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw IFlow, Europlain 10 te Alphen aan den Rijn en duurt ca 1,5 uur. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats op afspraak en we vragen een kleine bijdrage van € 30 (€ 25 met ledenpas) per gesprek.
Kies voor meer informatie over Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Dinsdag 4 september: “Walk & Talk”

Netwerken is een belangrijk onderdeel bij de zoektocht naar nieuw werk. Tijdens de eerste netwerkbijeenkomst is Michael Scholte gastspreker. Hij is één van de oprichters van WerkVindenAlphen en heeft veel ervaring met netwerken. Na zijn presentatie kunnen de aanwezigen de tips direct op elkaar oefenen.
De Walk & Talk is een samenwerking met “de Bibliotheek Rijn en Venen” en vindt plaats van 09.30 -11.30 uur in de Bibliotheek Rijn & Venen. De deelname is gratis.
Kies voor meer informatie over Walk & Talk

Dinsdag 11 september: Netwerkwandeling

Onder begeleiding van onze wandelcoach Johanna Steen kan je gelijkgestemden ontmoeten tijdens een gezonde en inspirerende wandeling. Al helpt zo’n wandeling om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven, is het zeker geen prestatieloop. “Ontmoeten en ontdekken” staat voorop. De wandeling duurt circa 1,5 uur waarna we na afloop nog even gezellig koffie of thee drinken (eigen rekening). De netwerkwandeling  vindt plaats  vanaf de parkeerplaats Kinderboerderij Zegersloot en start om 10:00 uur. De deelname is gratis.
Meer informatie over en inschrijven voor de Netwerkwandeling.

Dinsdag 18 september: Workshop Solliciteren met Story Telling

Mensen onthouden verhalen beter dan een opsomming van feiten. Humor, onverwachtse wendingen, beschrijvingen en een opeenstapeling van gebeurtenissen, pech tegenslagen, misgelopen liefdes, passie en “de held” en de “anti-held”, zijn allemaal elementen uit bekende verhalen. Hoe jij dit in je sollicitatiebrief, cv, profiel en op gesprek kunt gebruiken, zodat jouw toekomstige werkgever aan je lippen hangt en jou onthoudt? Dat leer je in deze verrassend goede workshop onder leiding van Tessa Faber. De kosten hiervoor zijn € 15 (€ 12,50 met ledenpas) en duurt  van 13:30 – 16:30 uur. De locatie zal op de website worden gepubliceerd.
Meer informatie over en inschrijven voor Solliciteren met Story Telling

Donderdag 27 september: Open Koffie

Gezellig netwerken onder het genot van een kopje koffie of thee, met gelijkgestemden.
Samen de ervaringen uitwisselen over de zoektocht naar werk en elkaar tips geven. Er niet meer alleen voor staan, maar met elkaar aan de slag, samen op zoek naar werk. Dat is waar WerkVindenAlphen voor staat. De Open Koffie duurt van 09:30-11:30 uur en deelname is gratis. De lokatie zal op de website worden gepubliceerd.
Meer informatie over en inschrijven voor de Open Koffie netwerkbijeenkomst.

Vrijdag 28 september:  Hulp bij arbeidsrecht

Elke laatste vrijdag van de maand komen de advocaten van Berntsen Mulder langs om jou te helpen en te ondersteunen bij de juridische zaken gerelateerd aan werk, ontslag en arbeidsrecht.
Dit spreekuur is gratis en vindt plaats van 11.00 – 12.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 te Alphen aan den Rijn.
Kies voor meer informatie over Hulp bij arbeidsrecht

Share This