Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor oktober 2019. De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. De bijdrage houden we zo laag mogelijk en dragen bij in de operationele kosten. Voor aanmelden, inschrijven, data, locaties en andere actuele informatie, volg de links op deze pagina.

Elke dinsdag & woensdag: Inloop en “Hulp Bij”

WerkVinden Alphen biedt diverse soorten hulp aan bij het vinden van een baan, zoals hulp bij cv, Sollicitatiebrief schrijven, LinkedIn en Social Media. Een advies is altijd gratis, maar voor persoonlijke hulp vragen we een kleine bijdrage van € 10. De inloop vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 in Alphen aan den Rijn, behoudens op 1 oktober, dan zijn we in de Bibliotheek Rijn & Venen op het Aarplein.

Voor meer informatie hierover zie: de inloop op onze site.

Elke vrijdag: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Ben je op zoek naar nieuw werk? En zou je graag gebruik maken van persoonlijke coaching? Bij WerkVinden Alphen kun je jouw loopbaanvragen beantwoorden in een één-op-één-gesprek met een professionele loopbaancoach. Dit spreekuur vindt elke vrijdagmiddag plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn en duurt ca 1,5 uur. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats op afspraak en we vragen een kleine bijdrage van € 30 (€ 25 met ledenpas) per gesprek.

Voor meer informatie hierover zie: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach.

Dinsdag 1 oktober: “Walk & Talk”, thema Het verliezen van je baan

Johanna Steen is deze ochtend onze coach. Zij vertelt over het verliezen van je baan. Wat betekent dat voor jou? De een heeft er minder moeite mee dan de ander. Maar toch grijpt het vaak enorm in op je sociale leven en je portemonnee. Het raakt je zekerheden zoals veiligheid, status en zelfvertrouwen. Hoor ik er nog wel bij?  Vragen die ons allemaal raken. Wij kijken uit naar een levendige bijeenkomst.

Walk & Talk is een samenwerking met “de Bibliotheek Rijn en Venen” en vindt plaats van 09.30 -11.30 uur in de Bibliotheek Rijn & Venen. De deelname is gratis. Voor meer informatie hierover zie: Walk & Talk.

Dinsdag 8 oktober: Netwerkwandeling

Onder begeleiding van onze wandelcoach kan je gelijkgestemden ontmoeten tijdens een gezonde en inspirerende wandeling. Al helpt zo’n wandeling om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven, is het zeker geen prestatieloop. “Ontmoeten en ontdekken” staat voorop. De wandeling duurt circa 1,5 uur waarna we na afloop nog even gezellig koffie of thee drinken (eigen rekening). De netwerkwandeling vindt plaats vanaf de parkeerplaats Kinderboerderij Zegersloot en start om 10:00 uur. De deelname is gratis.

Voor meer informatie hierover en inschrijven zie: Netwerkwandeling.

Donderdag 10 oktober: Workshop “Hoe ga ik om met ontslag”

Het verlies van werk is voor velen een traumatische gebeurtenis. Mensen ervaren het als meer dan alleen verliezen van inkomen. Ineens zit je hele dagen thuis en kun je het gevoel hebben dat jij je structuur in het dagelijks leven kwijt bent. Het kan je zelfvertrouwen aantasten en je kunt je buiten de maatschappij gezet voelen. Kortom, een ingrijpende ervaring. Tijdens deze workshop krijg je allerlei tips, waardoor jij sneller deze vervelende gebeurtenis kunt verwerken en je weer volledig kunt richten op het zoeken van een nieuwe baan.

De workshop “Hoe ga ik om met ontslag” staat onder leiding van Johanna Steen en vindt plaats op donderdag 10 oktoberi van 13.30 tot  16.00 uur. Adres: Ambonstraat 1c te Alphen aan den Rijn. Kosten voor deelname is 15,00 (leden 12,50) Vooraf inschrijven, want vol = vol.

Voor meer informatie hierover en inschrijven zie de workshop “Hoe ga ik om met ontslag”.

Donderdag 24 oktober: Workshop “Solliciteren anno nu”

Tijdens deze workshop gaan we in op diverse methodieken om succesvol een sollicitatiegesprek te voeren. Hoe je authentiek en onderscheidend jezelf kan laten zien. Welke mindset je nodig hebt om het gesprek ontspannend te kunnen voeren. Hoe zorg je ervoor dat je blijft hangen bij je gesprekspartner en dat welke vragen jij moet stellen. We dagen je uit om veranderingen door te voeren zodat je meer je potentieel benut, zowel persoonlijk als voor je carrière. Want werk waar je plezier en uitdaging uit haalt is minstens net zoveel waard als het salaris dat je elke maand bijgeschreven krijgt..

De workshop staat onder leiding van Wendy Goudzwaard en vindt plaats op donderdag 24 oktober van 13.30 tot  16.00 uur. Adres: Ambonstraat 1c te Alphen aan den Rijn. Kosten voor deelname is 15,00 (leden 12,50) Vooraf inschrijven, want vol = vol.

Voor meer informatie hierover en inschrijven zie de workshop “Solliciteren anno nu”.

Donderdag 31 oktober: Open Koffie

Gezellig netwerken onder het genot van een kopje koffie of thee, met gelijkgestemden.
Samen de ervaringen uitwisselen over de zoektocht naar werk en elkaar tips geven. Er niet meer alleen voor staan, maar met elkaar aan de slag, samen op zoek naar werk. Dat is waar WerkVinden Alphen voor staat. De Open Koffie duurt van 9.30-11.30 uur en deelname is gratis Het zal plaatsvinden in Theater Castellum, Rijnplein (toegang via zij-ingang Julianastraat).
Voor meer informatie hierover en inschrijven zie: Open Koffie.

Op afspraak: Hulp bij arbeidsrecht

Op afspraak komen de advocaten van Berntsen Mulder bij WerkVinden om jou te helpen en te ondersteunen bij de juridische zaken gerelateerd aan werk, ontslag en arbeidsrecht.
Ze beantwoorden vragen als:

  • Is jouw beëindigings- of vaststellingsovereenkomst wel goed opgesteld?
  • Kun jij de werkgever nog verantwoordelijk stellen voor bepaalde zaken?
  • Zijn er wellicht zaken over het hoofd gezien waar jij nog aanspraak op kunt maken?

Dit spreekuur is de eerste keer gratis en is op afspraak in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn.
Voor meer informatie hierover en aanmelden zie: ‘Hulp bij arbeidsrecht‘.

Binnenkort te verwachten:New_Product.jpg

  • 50-plus, werkloos en ‘verkenning zelfstandig ondernemen/ZZP
  • 50-plus, werkloos en vrijwilligerswerk

 

Share This