Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor november 2019. De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. De bijdrage houden we zo laag mogelijk en dragen bij in de operationele kosten. Voor aanmelden, inschrijven, data, locaties en andere actuele informatie, volg de links op deze pagina.

Elke dinsdag & woensdag: Inloop en “Hulp Bij”

WerkVinden Alphen biedt diverse soorten hulp aan bij het vinden van een baan, zoals hulp bij CV, Sollicitatiebrief schrijven, LinkedIn en Social Media. Een advies is altijd gratis, maar voor persoonlijke hulp vragen we een kleine bijdrage van € 10. De inloop vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 in Alphen aan den Rijn, behoudens op 5 november, dan zijn we in de Bibliotheek Rijn & Venen op het Aarplein. Daarnaast zijn we op woensdag 13 november gesloten i.v.m. een Rijnvicus netwerkbijeenkomst in iFlow.

Voor meer informatie hierover zie: de inloop op onze site.

Elke vrijdag: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Ben je op zoek naar nieuw werk? En zou je graag gebruik maken van persoonlijke coaching? Bij WerkVinden Alphen kun je jouw loopbaanvragen beantwoorden in een één-op-één-gesprek met een professionele loopbaancoach. Dit spreekuur vindt elke vrijdagmiddag plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn en duurt ca 1,5 uur. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats op afspraak en we vragen een kleine bijdrage van € 30 (€ 25 met ledenpas) per gesprek.

Voor meer informatie hierover zie: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach.

Zaterdag 2 november: Beurs van het Werk

Bij de Beurs van het Werk is iedereen welkom. Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe uitdaging, welllicht wat dichter bij huis, ben je werkzoekend, een schoolverlater of een herintreder? Kom in contact met het bedrijfsleven, uitzendbureaus en specialisten op het gebied van werk. Er zijn inspirerende presentaties, workshops, digitale hulp bij cv en sociale media, gratis profielfoto voor LinkedIn, meet & greet etc. Bij de stand van WerkVinden Alphen krijg je eerste hulp bij je CV en kun je verder kennismaken met onze Stichting. Lees verder op https://www.werkvindenalphen.nl/beurs-van-het-werk/

Dinsdag 5 november: “Walk & Talk: (video) pitchen”

Walk&Talk is een maandelijkse netwerk bijeenkomst voor werkzoekenden, waarbij een coach een korte presentatie zal houden over een bepaald relevant onderwerp. Daarna kunnen de aanwezigen onder genot van een gratis kopje koffie of thee met elkaar in gesprek gaan.  Deze Walk & Talk staat in het teken van (video)- pitchen. Na een introductie over pitchen (elevatorpitch) door Michael Scholte, zal  Aniek van Son,  van het E-Lab, ingaan op de vraag: Waarom is videopitchen belangrijk? De Walk & Talk vindt plaats van 09.30 -11.30 uur in de Bibliotheek Rijn & Venen en deelname is gratis. Wij kijken uit naar een levendige en vruchtbare ochtend..

Maandag 11 november: Cursus MS Excel

Deze praktijkgerichte cursus MS Excel 2016/365 is een cursus van vier avonden. Deze cursus is bestemd voor iedereen die met MS Excel 2016 of 365 wil leren werken en voor degenen die weinig ervaring hebben opgedaan met een eerdere versie van MS Excel en hun vaardigheid willen verbeteren in de meest recente versie van MS Excel. De workshop wordt gegeven door Hermo Kuilenberg en vindt plaats op de maandagavonden 11, 18 en 25 november, alsmede 2 december van 19:45 tot 22:15 uur. Adres: Castorstraat 1 te Alphen aan den Rijn. Kosten: leden 42,50, niet leden 52,50 euro. Voor meer informatie en inschrijvingen, klik op deze link.

Dinsdag 12 november: Netwerkwandeling

Onder begeleiding van onze wandelcoach kan je gelijkgestemden ontmoeten tijdens een gezonde en inspirerende wandeling. Al helpt zo’n wandeling om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven, is het zeker geen prestatieloop. “Ontmoeten en ontdekken” staat voorop. De wandeling duurt circa 1,5 uur waarna we na afloop nog even gezellig koffie of thee drinken (eigen rekening). De netwerkwandeling vindt plaats vanaf de parkeerplaats Kinderboerderij Zegersloot en start om 10:00 uur. De deelname is gratis.

Voor meer informatie hierover en inschrijven zie: Netwerkwandeling.

Donderdag 14 november: Workshop “Zorg voor de juiste Pitch”

Een pitch, of, met de volledige naam “elevator pitch” is een boodschap van een minuut. Het is een belangrijk onderdeel van het solliciteren. Je moet je toekomstige werkgever in korte tijd ervan overtuigen dat jij de beste kandidaat bent voor die mooie baan. In deze workshop leer je om een passende en pakkende pitch te maken over wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit op een wijze dat anderen direct interesse tonen in jou en je wellicht verder kunnen helpen in de zoektocht naar de juiste baan. Zorg dat je weet waar je kwaliteiten liggen: waar ben je goed in, waarom doe je dat graag en wat is je ervaring. De workshop staat onder leiding van Michael Scholte en duurt van 13.30 tot  16.00 uur. Adres: Ambonstraat 1c te Alphen aan den Rijn. Kosten voor deelname is € 15,00 (leden € 12,50). Voor meer informatie en inschrijvingen, klik op deze link.

NIEUW  Maandag 18 november: Workshop “Videopitch”

Heb je een juiste pitch? Als je echt onderscheidend wil solliciteren of jezelf goed wil presenteren kun je gebruik is een videopitch de weg. Maar hoe maak je er een die ècht opvallend is en past bij jouw persoonlijkheid? In samenwerking met Bibliotheek Rijn en Venen organiseert WerkVinden Alphen deze interessante workshop. Deze sluit aan op De Week van de Mediawijsheid die van 8 tot 16 november is. In die week staan apps, chats, digitale tools en hoe die ons kunnen helpen in de spotlight. Mediacoaches Esta Barends en Aniek van Son gaan in op verschillende technieken die je kunt gebruiken om jezelf te presenteren. Samen zoek je naar het antwoord hoe je eruit kunt springen tussen al die andere sollicitaties. Je leert hoe de camera te hanteren en je voor een opname voor te bereiden. Ze dagen je uit om zelf de camera (telefoon) ter hand te nemen!

De workshop duurt van 13.30 tot  16.00 uur en vind plaats op het adres Ambonstraat 1c te Alphen aan den Rijn. Kosten voor deelname is € 15,00 (leden € 12,50) GRATIS voor deelnemers aan de wokshop “Zorg voor de juiste Pitch”. Voor meer informatie en inschrijvingen, klik op deze link.

NIEUW Donderdag 28 november:  Workshop 50+ “Werkloos en Vrijwilligerswerk”

Het vinden van een betaalde baan gaat niet vanzelf. Vrijwilligerswerk is daarom een prima opstap naar een betaalde baan. Je neemt (weer) deel aan een arbeidsproces en bent weer lekker bezig. Onderwerpen die behandeld worden, zijn onder meer; wat is vrijwilligers werk, welke vergoedingen zijn er en hoe zit dat met WW, wat heb ik er aan, welke mogelijkheden zijn er en hoe vind ik vrijwilligers werk. Kortom, allemaal nuttige informatie voor diegene die vrijwilligerswerk overwegen zodat je na afloop een goed besluit kan nemen en weet waar je naartoe kan gaan.

De workshop wordt gegeven door vrijwilligerswerk specialisten van ‘Tom in de Buurt’, Rianne Hoogeveen en Saskia Posthuma.  De workshop duurt van 13.30 tot  15.30 uur, adres Ambonstraat 1c te Alphen aan den Rijn. Kosten voor deelname is € 15,00 (leden € 12,50), Vooraf inschrijven, want vol=vol, Voor meer informatie en inschrijvingen, klik op deze link.

Donderdag 28 november: Open Koffie Vervallen

Gezellig netwerken onder het genot van een kopje koffie of thee, met gelijkgestemden.
Samen de ervaringen uitwisselen over de zoektocht naar werk en elkaar tips geven. Er niet meer alleen voor staan, maar met elkaar aan de slag, samen op zoek naar werk. Dat is waar WerkVinden Alphen voor staat. De Open Koffie duurt van 9.30-11.30 uur en deelname is gratis Het zal plaatsvinden in Theater Castellum, Rijnplein (toegang via zij-ingang Julianastraat).
Voor meer informatie hierover en inschrijven zie: Open Koffie.

Op afspraak: Hulp bij arbeidsrecht

Op afspraak komen de advocaten van Berntsen Mulder bij WerkVinden om jou te helpen en te ondersteunen bij de juridische zaken gerelateerd aan werk, ontslag en arbeidsrecht.
Ze beantwoorden vragen als:

  • Is jouw beëindigings- of vaststellingsovereenkomst wel goed opgesteld?
  • Kun jij de werkgever nog verantwoordelijk stellen voor bepaalde zaken?
  • Zijn er wellicht zaken over het hoofd gezien waar jij nog aanspraak op kunt maken?

Dit spreekuur is de eerste keer gratis en is op afspraak. Voor meer informatie hierover en aanmelden zie: ‘Hulp bij arbeidsrecht‘.

Binnenkort te verwachten:New_Product.jpg

  • 50-plus, werkloos en ‘verkenning zelfstandig ondernemen/ZZP

 

Share This