Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor november 2018.  De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. Deelname is veelal gratis en soms vragen we een kleine  bijdrage. Voor aanmelden, inschrijven, data, locaties en andere actuele informatie, zie onze website Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor november 2018.  De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. Deelname is veelal gratis en soms vragen we een kleine  bijdrage.

Programma november 2018

Elke dinsdag & woensdag: Inloop en “Hulp Bij”

WerkVinden Alphen biedt diverse soorten hulp aan bij het vinden van een baan, zoals hulp bij CV, Sollicitatiebrief schrijven , LinkedIn en Social Media. Een advies is altijd gratis, maar voor persoonlijke hulp vragen we een kleine bijdrage van € 10.
De inloop vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 in Alphen aan den Rijn.
Kies voor meer informatie over
Hulp bij CV en sollicitatiebrief
Hulp bij LinkedIn en Social Media

Elke vrijdag: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Ben je op zoek naar nieuw werk? En zou je graag gebruik maken van persoonlijke coaching? Bij WerkVinden Alphen kun je jouw loopbaanvragen beantwoorden in een één-op-één-gesprek met een professionele loopbaancoach.
Dit spreekuur vind elke vrijdagmiddag plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw IFlow, Europlain 10 te Alphen aan den Rijn en duurt ca 1,5 uur. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats op afspraak en we vragen een kleine bijdrage van € 30 (€ 25 met ledenpas) per gesprek.
Kies voor meer informatie over Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Zaterdag 3 november: Beurs van het Werk

De Beurs van het Werk (is een onderdeel van de Week van het Werk) is op zaterdagmiddag 3 november in het gemeentehuis. Ben je aan het oriënteren op nieuw werk, wellicht wat dichter bij huis, of ben je werkzoekend, schoolverlater of herintreder? Dan ben je hierop de juiste plek. Kom in contact met werkgevers, uitzendbureaus, of specialisten op het gebied van werk. WerkVindenAlphen zal ook van de partij zijn.

Er zijn inspirerende presentaties, workshops en digitale hulp bij CV en Sociale Media. Er zijn tal van mogelijkheden gericht op WERK. Dit evenement zal plaats vinden van 13 uur – 16 uur. Deze middag is gratis te bezoeken.

Zie voor meer informatie over de Week van het Werk

Dinsdag 6 november: “Walk & Talk”

Tijdens de derde Walk & Talk netwerkbijeenkomst is Jan Boerefijn spreker. Jan is directeur/eigenaar van ErvaringWerkt en heeft het een sterke band met het bedrijfsleven in de regio. Zijn presentatie heeft de titel: “Hoe kijkt een werkgever naar een sollicitant”
Na zijn verhaal kunnen de aanwezigen met elkaar in gesprek en hun netwerk versterken. De Walk & Talk is een samenwerking met “de Bibliotheek Rijn en Venen” en vindt plaats van 09.30 -11.30 uur in de Bibliotheek Rijn & Venen. De deelname is gratis

Kies voor meer informatie over Walk & Talk

Donderdag 8 november Profielfoto voor CV of LinkedIn

Een professionele fotosessie voor dè profielfoto op je LinkedIn-account en je CV waarmee je het verschil maakt in je presentatie voor toekomstige werkgevers. Als je op zoek bent naar een baan geldt dat zéker voor je profielfoto op LinkedIn en CV. Een goede profielfoto geeft een eerste indruk van wie je bent en wat je uitstraalt, zowel professioneel als persoonlijk. Een professionele foto kan een wereld van verschil maken voor je presentatie naar de buitenwereld. Tijdens deze avond ben je van harte welkom om een professionele profielfoto van je te laten maken. Je ontvangt drie profielfoto’s.
De fotosessie vindt plaats bij bij Gemiva, Castorstraat 1. De kosten voor deelname bedragen slecht € 10,00  (€ 7,50 met ledenpas) en duurt van 19:00 tot 22:00 uur.
Kijk voor meer informatie over de Profielfoto voor CV of LinkedIn

Dinsdag 13 november: Netwerkwandeling

Onder begeleiding van onze wandelcoach kan je gelijkgestemden ontmoeten tijdens een gezonde en inspirerende wandeling. Al helpt zo’n wandeling om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven, is het zeker geen prestatieloop. “Ontmoeten en ontdekken” staat voorop. De wandeling duurt circa 1,5 uur waarna we na afloop nog even gezellig koffie of thee drinken (eigen rekening). De netwerkwandeling  vindt plaats  vanaf de parkeerplaats Kinderboerderij Zegersloot en start om 10:00 uur. De deelname is gratis.
Meer informatie over en inschrijven voor de Netwerkwandeling.

Dinsdag 20 november: Workshop “Hoe komt een 50-plusser in actie om een  betaalde baan te bemachtigen?”        

Tijdens deze workshop zal HR manager en coach Marijn Zandvliet ons meenemen hoe een HR manager kijkt naar 50 plus werkzoekenden. Martijn is jarenlang HR manager geweest bij de Rabobank en ook al wat langer werkloos geweest, dus hij weet wat er leeft bij zowel de werkzoekende als de werkgever. Deze workshop zal een echte “werk”shop worden, waarbij er ook van de deelnemers het een en ander gevraagd zal worden. Hij gaat o.a  in op de vragen:

  • Wat heb jij gedaan de afgelopen periode, om aan een baan te komen?
  • Is het werkelijk zo, dat je alleen maar afgewezen word omdat je boven de 50 bent?
  •  Heb jij een achterstand opgelopen? Hoe kun je dat goed maken?

De  workshop duurt van 10.00 tot 12.30 uur op het adres Ambonstraat  1 te Alphen aan den Rijn. De kosten hiervoor zijn € 15,00 (€ 12,50 met ledenpas).

Meer informatie over en inschrijven voor de workshop Hoe komt een 50-plusser in actie om een  betaalde baan te bemachtigen?

Donderdag 29 november: Open Koffie

Gezellig netwerken onder het genot van een kopje koffie of thee, met gelijkgestemden.
Samen de ervaringen uitwisselen over de zoektocht naar werk en elkaar tips geven. Er niet meer alleen voor staan, maar met elkaar aan de slag, samen op zoek naar werk. Dat is waar WerkVindenAlphen voor staat. De Open Koffie duurt van 09:30-11:30 uur en deelname is gratis. De lokatie zal op de website worden gepubliceerd.
Meer informatie over en inschrijven voor de Open Koffie netwerkbijeenkomst.

Vrijdag 30 november:  Hulp bij arbeidsrecht

Elke laatste vrijdag van de maand komen de advocaten van Berntsen Mulder langs om jou te helpen en te ondersteunen bij de juridische zaken gerelateerd aan werk, ontslag en arbeidsrecht.
Dit spreekuur is gratis en vindt plaats van 11.00 – 12.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 te Alphen aan den Rijn.
Kies voor meer informatie over Hulp bij arbeidsrecht

Share This