Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor mei 2019.  De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. De bijdrage houden we zo laag mogelijk en dragen bij in de operationele kosten. Voor aanmelden, inschrijven, data, locaties en andere actuele informatie, zie onze website www.werkvindenalphen.nl

Elke dinsdag & woensdag: Inloop en “Hulp Bij”

WerkVinden Alphen biedt diverse soorten hulp aan bij het vinden van een baan, zoals hulp bij CV, Sollicitatiebrief schrijven, LinkedIn en Social Media. Een advies is altijd gratis, maar voor persoonlijke hulp vragen we een kleine bijdrage van € 10 (gratis met Ledenpas). De inloop vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 in Alphen aan den Rijn, behoudens op 2 april, dan zijn we in de Bibliotheek Rijn & Venen op het Aarplein.

Zie voor meer informatie over de inloop op onze site 

Elke vrijdag: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Ben je op zoek naar nieuw werk? En zou je graag gebruik maken van persoonlijke coaching? Bij WerkVinden Alphen kun je jouw loopbaanvragen beantwoorden in een één-op-één-gesprek met een professionele loopbaancoach. Dit spreekuur vindt elke vrijdagmiddag plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn en duurt ca 1,5 uur. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats op afspraak en we vragen een kleine bijdrage van € 30 (€ 25 met ledenpas) per gesprek. 

Kies voor meer informatie over Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Maandag 6 mei: Workshop Excel 2016

Deze praktijkgerichte cursus MS Excel 2016/365 is een cursus van vier avonden. Deze cursus is bestemd voor iedereen die met MS Excel 2016 of 365 wil leren werken en voor degenen die weinig ervaring hebben opgedaan met een eerdere versie van MS Excel en hun vaardigheid willen verbeterenin de meest recente versie van MS Excel. De workshop wordt gegeven door Drs. Hermo Kuilenberg en vindt plaats op de maandagavonden 6, 13, 20 en 27 mei van 20:00 tot 22:15 uur. Adres: Castorstraat 1 te Alphen aan den Rijn. Kosten: leden 42,50 euro, niet leden 52,50 euro.

Kijk voor meer informatie op MS Excel 2016/365 introductiecursus 4 avonden

Wil je inschrijven, doe dit op Inschrijving workshop Excel 2016 

Dinsdag 7 mei: “Walk & Talk”

Tijdens deze Walk & Talk bijeenkomst is Jos van Es spreker en gaat hij het hebben over wat je allemaal kunt doen als je weer wilt leren om zo je talent verder te ontwikkelen, zodat je weer een nieuwe baan kunt vinden die goed aansluit op wat je leuk vindt en goed kan. Hij geeft je een handvat en wijst de weg voor als je weer wilt leren. Wat is kansrijk en welke vergoedingen zijn er, waar moet je zijn. Jos van Es is deskundige van het landelijke project ‘leren en werken’ (samenwerkingsverband van onderwijs, werkgevers en de overheid).  De Walk & Talk is een samenwerking met “de Bibliotheek Rijn en Venen” en vindt plaats van 09.30 -11.30 uur in de Bibliotheek Rijn & Venen. De deelname is gratis

Kies voor meer informatie over Walk & Talk

Dinsdag 14 mei: Netwerkwandeling

Onder begeleiding van onze wandelcoach kan je gelijkgestemden ontmoeten tijdens een gezonde en inspirerende wandeling. Al helpt zo’n wandeling om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven, is het zeker geen prestatieloop. “Ontmoeten en ontdekken” staat voorop. De wandeling duurt circa 1,5 uur waarna we na afloop nog even gezellig koffie of thee drinken (eigen rekening).

De netwerkwandeling vindt plaats vanaf de parkeerplaats Kinderboerderij Zegersloot en start om 10:00 uur. De deelname is gratis.

Meer informatie over en inschrijven voor de Netwerkwandeling.

Donderdag 23 mei: Workshop “50+, werkloos en weer leren “

Voor velen lijkt actuele kennis over een (nieuw) beroep een uitdaging. Ook het verder ontwikkelen van je talenten is zo’n punt. Je hebt geen geschikt diploma, maar wel kennis en ervaring. Hoe pak je dit allemaal aan,  wat is kansrijk en waar kan je terecht . Jos van Es is van het landelijk samenwerkingsverband ‘leren en werken’ en wijst je de weg en geeft ook aan welke vergoedingen er zijn en welke beroepen kansrijk zijn. Hij laat je ook zien hoe je een toekomstige  werkgever (praktisch) kan overtuigen dat jouw ervaring en kennis gelijk staat aan een opleidingsdiploma (als je die niet hebt). In deze workshop wordt je verder wegwijs gemaakt over alles wat met ‘weer leren’ te maken heeft, zodat jij klaar bent voor een nieuwe uitdaging en wellicht zelfs een andere beroep.

Vooor meer informatie over en inschrijven voor deze workshop klik op Workshop “50+, werkloos en weer leren “

Op afspraak:  Hulp bij arbeidsrecht

Op afspraak komen de advocaten van Berntsen Mulder bij WerkVinden om jou te helpen en te ondersteunen bij de juridische zaken gerelateerd aan werk, ontslag en arbeidsrecht. Ze beantwoorden vragen als:

  • Is jouw beëindigings- of vaststellingsovereenkomst wel goed opgesteld?
  • Kun jij de werkgever nog verantwoordelijk stellen voor bepaalde zaken?
  • Zijn er wellicht zaken over het hoofd gezien waar jij nog aanspraak op kunt maken?

Dit spreekuur is de eerste keer gratis en is op afspraak in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn.
Hiervoor aanmelden kan via de website https://www.werkvindenalphen.nl/agenda/hulp-bij-arbeidsrecht-2/

 

Binnenkort nieuw te verwachten

  • 50-plus, werkloos en pensioen in zicht

  • 50-plus, werkloos en sociale voorzieningen

Share This