Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor maart 2019.  De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. De bijdrage houden we zo laag mogelijk en dragen bij in de operationele kosten. Voor aanmelden, inschrijven, data, locaties en andere actuele informatie, zie onze website www.werkvindenalphen.nl

Elke dinsdag & woensdag: Inloop en “Hulp Bij”

WerkVinden Alphen biedt diverse soorten hulp aan bij het vinden van een baan, zoals hulp bij CV, Sollicitatiebrief schrijven, LinkedIn en Social Media. Een advies is altijd gratis, maar voor persoonlijke hulp vragen we een kleine bijdrage van € 10 (gratis met Ledenpas). De inloop vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 in Alphen aan den Rijn, behoudens op 5 februari, dan zijn we in de Bibliotheek Rijn & Venen op het Aarplein.

Zie voor meer informatie over de inloop op onze site 

Elke vrijdag: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Ben je op zoek naar nieuw werk? En zou je graag gebruik maken van persoonlijke coaching? Bij WerkVinden Alphen kun je jouw loopbaanvragen beantwoorden in een één-op-één-gesprek met een professionele loopbaancoach. Dit spreekuur vindt elke vrijdagmiddag plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn en duurt ca 1,5 uur. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats op afspraak en we vragen een kleine bijdrage van € 30 (€ 25 met ledenpas) per gesprek. 

Kies voor meer informatie over Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Dinsdag 5 maart: “Walk & Talk”

Tijdens deze Walk & Talk bijeenkomst is Charony Anthony-den Uijl spreekster en zij gaat het hebben over de mogelijkheid als zij-instromer binnen het onderwijs.  Onder zij-instromer wordt verstaan: iemand met een bepaalde opleiding, zonder relevante lesbevoegdheid, die de overstap wil/kan maken naar de functie van leraar (of naar een vak waarvoor hij/zij nog niet een passende bevoegdheid heeft). Charony Anthony-den Uijl is directeur RTC Cella Alphen aan de Rijn e.o. Heb je ooit gedacht aan een baan in het onderwijs, dan is nu de kans om je te oriënteren   Na haar verhaal kunnen de aanwezigen met elkaar in gesprek en hun netwerk versterken. De Walk & Talk is een samenwerking met “de Bibliotheek Rijn en Venen” en vindt plaats van 09.30 -11.30 uur in de Bibliotheek Rijn & Venen. De deelname is gratis.

Kies voor meer informatie over Walk & Talk

Dinsdag 12 maart: Netwerkwandeling

Onder begeleiding van onze wandelcoach Johanna Steen kan je gelijkgestemden ontmoeten tijdens een gezonde en inspirerende wandeling. Al helpt zo’n wandeling om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven, is het zeker geen prestatieloop. “Ontmoeten en ontdekken” staat voorop. De wandeling duurt circa 1,5 uur waarna we na afloop nog even gezellig koffie of thee drinken (eigen rekening). De netwerkwandeling  vindt plaats  vanaf de parkeerplaats Kinderboerderij Zegersloot en start om 10:00 uur. De deelname is gratis.

Meer informatie over en inschrijven voor de Netwerkwandeling.

Donderdag 14 maart: EXTRA Walk & Talk “Wat kan de (lokale) politiek voor de werkzoekende 50+er betekenen”

Tijdens deze extra Walk & Talk bijeenkomst zal wethouder Han de Jager spreken over het thema “Wat kan de (lokale) politiek voor de werkzoekende 50+er betekenen”.  Sinds de samenvoeging van de gemeente Boskoop met Alphen aan den Rijn in 2014, is Han de Jager wethouder in Alphen aan den Rijn met in zijn portefeuille: jeugd en gezondheid, welzijn en zorg, werk en inkomen, en onderwijs. Een van zijn ambities is om werklozen, of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, te helpen aan werk. Na zijn verhaal kunnen de aanwezigen met elkaar in gesprek gaan en hun netwerk versterken. De Walk & Talk is een samenwerking met “de Bibliotheek Rijn en Venen” en vindt plaats van 09.30 -11.30 uur in de Bibliotheek Rijn & Venen. De deelname is gratis.

Zie voor meer informatie over deze Extra Walk & Talk

Dinsdag 26 maart: Workshop “Leeftijd is geen Issue”

Na het succes van de workshop “Solliciteren anno nu” verzorgt Wendy Goudzwaard nu de workshop ” Leeftijd is geen Issue”.  Wendy maakt je in deze workshop duidelijk dat het gaat om je mindset. Zij zegt daarbij: “De mindset die je hebt straal je ook uit, en die is zeer bepalend of je wel of niet de baan krijgt.”  Hoe? Dat zal zij ons duidelijk maken tijdens deze workshop. Wendy vind trainingen geven een feestje! Zij gebruikt haar enthousiasme, humor en gebruikt veel metaforen.  Ze zegt dan ook: “Lachen relativeert, verbindt en ontspant, daardoor leer je sneller”.  De  workshop duurt van 10.00 tot 12.30 uur op het adres Ambonstraat  1 te Alphen aan den Rijn. De kosten hiervoor zijn € 15,00 (€ 12,50 met ledenpas).

Meer informatie over en inschrijven voor de workshop “Leeftijd is geen Issue”

Donderdag 28 maart: Open Koffie

Gezellig netwerken onder het genot van een kopje koffie of thee, met gelijkgestemden.
Samen de ervaringen uitwisselen over de zoektocht naar werk en elkaar tips geven. Er niet meer alleen voor staan, maar met elkaar aan de slag, samen op zoek naar werk. Dat is waar WerkVinden Alphen voor staat. De Open Koffie duurt van 09:30-11:30 uur en deelname is gratis. De lokatie zal op de website worden gepubliceerd.
Meer informatie over en inschrijven voor de Open Koffie netwerkbijeenkomst.

Op afspraak:  Hulp bij arbeidsrecht

Op afspraak komen de advocaten van Berntsen Mulder bij WerkVinden om jou te helpen en te ondersteunen bij de juridische zaken gerelateerd aan werk, ontslag en arbeidsrecht. Ze beantwoorden vragen als:

  • Is jouw beëindigings- of vaststellingsovereenkomst wel goed opgesteld?
  • Kun jij de werkgever nog verantwoordelijk stellen voor bepaalde zaken?
  • Zijn er wellicht zaken over het hoofd gezien waar jij nog aanspraak op kunt maken?

Dit spreekuur is de eerste keer gratis en is op afspraak in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn.
Hiervoor aanmelden kan via de website https://www.werkvindenalphen.nl/agenda/hulp-bij-arbeidsrecht-2/

 

Binnenkort nieuw te verwachten

  • van ‘50-plus vooroordelen naar voordelen’ (door Ans Klein van VaardigWerk) 
  • 50-plus, werkloos en pensioen in zicht
  • 50-plus en sociale voorzieningen
  • 50-plus, werkloos en dan weer leren
Share This