Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor juni 2019. De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. De bijdrage houden we zo laag mogelijk en dragen bij in de operationele kosten. Voor aanmelden, inschrijven, data, locaties en andere actuele informatie, zie onze website www.werkvindenalphen.nl.

Elke dinsdag & woensdag: Inloop en “Hulp Bij”

WerkVinden Alphen biedt diverse soorten hulp aan bij het vinden van een baan, zoals hulp bij cv, Sollicitatiebrief schrijven, LinkedIn en Social Media. Een advies is altijd gratis, maar voor persoonlijke hulp vragen we een kleine bijdrage van € 10. De inloop vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 in Alphen aan den Rijn, behoudens op 4 juni, dan zijn we in de Bibliotheek Rijn & Venen op het Aarplein.

Voor meer informatie hierover zie: de inloop op onze site.

Elke vrijdag: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Ben je op zoek naar nieuw werk? En zou je graag gebruik maken van persoonlijke coaching? Bij WerkVinden Alphen kun je jouw loopbaanvragen beantwoorden in een één-op-één-gesprek met een professionele loopbaancoach. Dit spreekuur vindt elke vrijdagmiddag plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn en duurt ca 1,5 uur. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats op afspraak en we vragen een kleine bijdrage van € 30 (€ 25 met ledenpas) per gesprek.

Voor meer informatie hierover zie: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach.

Maandag 3 juni: Profielfoto voor cv of LinkedIn

Canon-2203153_960_720-600x400.jpgEen professionele fotosessie voor dè profielfoto op je LinkedIn-account en je cv waarmee je het verschil maakt in je presentatie voor toekomstige werkgevers. Als je op zoek bent naar een baan geldt dat zéker voor je profielfoto op LinkedIn en cv. Een goede profielfoto geeft een eerste indruk van wie je bent en wat je uitstraalt, zowel professioneel als persoonlijk. Een professionele foto kan een wereld van verschil maken voor je presentatie naar de buitenwereld. Tijdens deze avond ben je van harte welkom om een professionele profielfoto van je te laten maken. Je ontvangt drie profielfoto’s.
De fotosessie vindt 3 juni plaats bij bij Gemiva, Castorstraat 1. De kosten voor deelname bedragen slecht € 10,00 (€ 7,50 met ledenpas) en duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

Voor meer informatie hierover en inschrijven zie: Een professionele profielfoto maakt het verschil!

Dinsdag 4 juni: “Walk & Talk” over verandering

Tijdens deze Walk & Talk bijeenkomst zal Clary Pijnappel, voorzitter van WerkVinden Alphen, de ochtend leiden.
“De kunst van jongleren is niet het vangen van de ballen, maar het op tijd loslaten.”
“Als je focust op resultaat, zul je nooit veranderen; Wanneer je focust op verandering, zul je resultaat zien.”
Mooie spreuken die een inspiratie zijn om samen te discussiëren over o.a. de veranderingen en vooroordelen van werkeloos zijn als 50-plusser. Uiteraard willen we vanuit WerkVinden ook graag horen hoe en waar we jou nog meer kunnen ondersteunen in het vinden van een spannende baan. We kijken uit naar een levendige en vruchtbare ochtend. Walk & Talk is een samenwerking met “de Bibliotheek Rijn en Venen” en vindt plaats van 09.30 -11.30 uur in de Bibliotheek Rijn & Venen. De deelname is gratis.

Voor meer informatie hierover zie: Walk & Talk.

Dinsdag 11 juni: Netwerkwandeling

Onder begeleiding van onze wandelcoach kan je gelijkgestemden ontmoeten tijdens een gezonde en inspirerende wandeling. Al helpt zo’n wandeling om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven, is het zeker geen prestatieloop. “Ontmoeten en ontdekken” staat voorop. De wandeling duurt circa 1,5 uur waarna we na afloop nog even gezellig koffie of thee drinken (eigen rekening). De netwerkwandeling vindt plaats vanaf de parkeerplaats Kinderboerderij Zegersloot en start om 10.00 uur. De deelname is gratis.

Voor meer informatie hierover en inschrijven zie: Netwerkwandeling.

Maandag 17 juni: Workshop “50+, werkloos en pensioen in zicht”

New_Product.jpgAls je werkloos en boven de vijftig bent en wellicht zelfs boven de zestig, is het van belang om te weten hoe je pensioen er ‘straks’ uitziet en wat je er, nu je werkloos bent, mee kan doen. Bijvoorbeeld je pensioen naar voren halen of een paar jaar hoger pensioen. Jan Zwiers is pensioendeskundige van VMD Koster en behandelt niet alleen pensioenen maar ook andere inkomsten die je op termijn krijgt zoals: AOW of wellicht lijfrentepolis, hypotheek enz. Kortom, inzicht krijgen in de financiële situatie op termijn, zodat je nu je hoofd leeg kan maken en bezig kan zijn met solliciteren. De workshop vindt plaats op maandag 17 juni van 19.30 tot 22.00 uur. Adres: bij Gemiva, Castorstraat 1. Kosten voor deelname is € 15,00 (leden € 12,50).

Voor meer informatie hierover en inschrijven zie de workshop “50+, werkloos en pensioen in zicht“.

Donderdag 27 juni: Open Koffie

Gezellig netwerken onder het genot van een kopje koffie of thee, met gelijkgestemden.
Samen de ervaringen uitwisselen over de zoektocht naar werk en elkaar tips geven. Er niet meer alleen voor staan, maar met elkaar aan de slag, samen op zoek naar werk. Dat is waar WerkVinden Alphen voor staat. De Open Koffie duurt van 9.30-11.30 uur en deelname is gratis Het zal plaatsvinden in Theater Castellum, Rijnplein.
Voor meer informatie hierover en inschrijven zie: Open Koffie.

Op afspraak: Hulp bij arbeidsrecht

Op afspraak komen de advocaten van Berntsen Mulder bij WerkVinden om jou te helpen en te ondersteunen bij de juridische zaken gerelateerd aan werk, ontslag en arbeidsrecht.
Ze beantwoorden vragen als:

  • Is jouw beëindigings- of vaststellingsovereenkomst wel goed opgesteld?
  • Kun jij de werkgever nog verantwoordelijk stellen voor bepaalde zaken?
  • Zijn er wellicht zaken over het hoofd gezien waar jij nog aanspraak op kunt maken?

Dit spreekuur is de eerste keer gratis en is op afspraak in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn.
Voor meer informatie hierover en aanmelden zie: ‘Hulp bij arbeidsrecht‘.

Binnenkort te verwachten:New_Product.jpg

  • 50-plus, werkloos en sociale voorzieningen (juli)
  • 50-plus, werkloos en vrijwilligerswerk

 

Share This