Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor januari 2019.  De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. De bijdrage houden we zo laag mogelijk en dragen bij in de operationele kosten. Voor aanmelden, inschrijven, data, locaties en andere actuele informatie, zie onze website www.werkvindenalphen.nl

Elke dinsdag & woensdag: Inloop en “Hulp Bij”

WerkVinden Alphen biedt diverse soorten hulp aan bij het vinden van een baan, zoals hulp bij CV, Sollicitatiebrief schrijven ,LinkedIn en Social Media. Een advies is altijd gratis, maar voor persoonlijke hulp vragen we een kleine bijdrage van € 10. De inloop vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 in Alphen aan den Rijn, behoudens op 8 januari, dan zijn we in de Bibliotheek Rijn & Venen op het Aarplein.

Zie voor meer informatie over de inloop op onze site 

Dinsdag 8 januari: “Walk & Talk”

Tijdens de eerste Walk & Talk bijeenkomst van2019 is Maroesja Teijgeler spreker en zij gaat het hebben over kwaliteiten ennon-kwaliteiten ( zaken waar je geen energie van krijgt ), ofwel de zoektochtnaar meer zelfkennis. Hierbij gaan de deelnemers op zoek naar zaken waar ze welenergie van krijgen. Niet “ ja” zeggen en “nee” denken. Los laten van takenwaar je geen energie van krijgt, hierdoor reduceer je de stress, des te meerenergie hou je over. Na haar verhaal kunnen de aanwezigen met elkaar in gespreken hun netwerk versterken. De Walk & Talk is eensamenwerking met “de Bibliotheek Rijn en Venen” en vindt plaats van 09.30-11.30 uur in de Bibliotheek Rijn & Venen. De deelname is gratis. 00

Kies voor meer informatie over Walk & Talk

Elke vrijdag vanaf 11 januari: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Ben je op zoek naar nieuw werk? En zou je graag gebruik maken van persoonlijke coaching? Bij WerkVinden Alphen kun je jouw loopbaanvragen beantwoorden in een één-op-één-gesprek met een professionele loopbaancoach.
Dit spreekuur vind elke vrijdagmiddag plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw IFlow, Europlain 10 te Alphen aan den Rijn en duurt ca 1,5 uur. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats op afspraak en we vragen een kleine bijdrage van € 30 (€ 25 met ledenpas) per gesprek.

Kies voor meer informatie over Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Dinsdag 15 januari: Netwerkwandeling

Onder begeleiding van onze wandelcoach Johanna Steen kan je gelijkgestemden ontmoeten tijdens een gezonde en inspirerende wandeling. Al helpt zo’n wandeling om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven, is het zeker geen prestatieloop. “Ontmoeten en ontdekken” staat voorop. De wandeling duurt circa 1,5 uur waarna we na afloop nog even gezellig koffie of thee drinken (eigen rekening). De netwerkwandeling  vindt plaats  vanaf de parkeerplaats Kinderboerderij Zegersloot en start om 10:00 uur. De deelname is gratis.

Meer informatie over en inschrijven voor de Netwerkwandeling.

Maandag 21 januari – 11 februari: Cursus MS Excel 2016/365

Deze praktijkgerichte cursus MS Excel 2016/365 is een cursus van vier avonden. Deze cursus is bestemd voor iedereen die met MS Excel2016 of 365 wil leren werken en voor degenen die weinig ervaring hebben opgedaan met een eerdere versie van MS Excel en hun vaardigheid willen verbeteren in de meest recente versie van MS Excel. De workshop wordt gegeven door Hermo Kuilenberg en vindt plaats op de maandagavonden 21 januari, 28 januari, 4 februari en 11 februari. 
De  workshop duurt van 19.45 tot 22.15 uur op het adres Castorstraat 1 te Alphen aan den Rijn. De kosten hiervoor zijn € 52,50 (€ 42,50 met ledenpas).

Meer informatie over en inschrijven voor de introductiecursus MS Excel 2016/365.

Dinsdag 22 januari: Workshop “Van hokjes naar puzzelstukjes”

“Van hokjes naar puzzelstukjes” is een methodiekwaarbij je in groepsverband op zoek gaat naar elkaars natuurlijke talenten ennaar jouw eigen non-talenten (zaken waar je geen energie van krijgt), ofwel dezoektocht naar meer zelfkennis.. Bij deze interessante methode gaan dedeelnemers op zoek naar zaken waar ze wel energie van krijgen. Volgens dezemethode kun je mensen niet in hokjes stoppen, mensen kunnen veel meer. Niet “ja” zeggen en “nee” denken. Los laten van taken waar je geen energie vankrijgt, hierdoor reduceer je de stress, des te meer energie hou je over.

De  workshop duurt van 19.30 tot 22.00 uur op het adres Ambonstraat  1 te Alphen aan den Rijn. De kosten hiervoor zijn € 15,00 (€ 12,50 met ledenpas).

Meer informatie over en inschrijven voor de workshop “Van hokjes naar puzzelstukjes”

Woensdag 23 januari: Workshop ‘van vrijwilligerswerk naar betaald werk’ 

Stichting WerkVinden Alphen werkt samen met Tom inde Buurt en t.b.v. ‘het vrijwilligersevent’ op 23 januari 2019 heeft WerkVinden en workhsop ontwikkeld voor vrijwilligers die weer aan het werkwillen.

Wat moet je doen als je van vrijwilligerswerk naar betaald werk wilt gaan. Deze workshop biedt jou een aantal handvaten, die je nodig hebt om weer naar een betaalde baan te gaan. WerkVinden Alphen kan je daarbij helpen. De volgende stappen zijn daarbij nodig, tijdens deze workshop worden deze actiepunten stuk voor stuk behandeld. De workshop zal worden gegeven door Michael Scholte (bestuur WerkVinden Alphen). Onderwerpen in de workshop zijn; 
* Maak een plan,
* Ontdek je talenten
* Weet wat je wilt
* Zorg voor een goed Netwerk
* Een goed CV en eventueel een LinkedIn profiel
* Hoe ga jij om met vooroordelen
* Volg een opleiding indien nodig
* Vraag hulp, durf te vragen,
* Kom in actie

Voor adres en detail informatie, kijk in januari op onze website.

Vrijdag 25 januari:  Hulp bij arbeidsrecht

Elke laatste vrijdag van de maand komen de advocaten van Berntsen Mulder langs om jou te helpen en te ondersteunen bij de juridische zaken gerelateerd aan werk, ontslag en arbeidsrecht.
Dit spreekuur is gratis en vindt plaats van 11.00 – 12.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 te Alphen aan den Rijn.
Kies voor meer informatie over Hulp bij arbeidsrecht

Donderdag 31 januari: Open Koffie

Gezellig netwerken onder het genot van een kopje koffie of thee, met gelijkgestemden.
Samen de ervaringen uitwisselen over de zoektocht naar werk en elkaar tips geven. Er niet meer alleen voor staan, maar met elkaar aan de slag, samen op zoek naar werk. Dat is waar WerkVinden Alphen voor staat. De Open Koffie duurt van 09:30-11:30 uur en deelname is gratis. De lokatie zal op de website worden gepubliceerd.
Meer informatie over en inschrijven voor de Open Koffie netwerkbijeenkomst.

Share This