Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor februari 2019.  De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. De bijdrage houden we zo laag mogelijk en dragen bij in de operationele kosten. Voor aanmelden, inschrijven, data, locaties en andere actuele informatie, zie onze website www.werkvindenalphen.nl

Elke dinsdag & woensdag: Inloop en “Hulp Bij”

WerkVinden Alphen biedt diverse soorten hulp aan bij het vinden van een baan, zoals hulp bij CV, Sollicitatiebrief schrijven, LinkedIn en Social Media. Een advies is altijd gratis, maar voor persoonlijke hulp vragen we een kleine bijdrage van € 10 (gratis met Ledenpas). De inloop vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 in Alphen aan den Rijn, behoudens op 5 februari, dan zijn we in de Bibliotheek Rijn & Venen op het Aarplein.

Zie voor meer informatie over de inloop op onze site 

Elke vrijdag: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Ben je op zoek naar nieuw werk? En zou je graag gebruik maken van persoonlijke coaching? Bij WerkVinden Alphen kun je jouw loopbaanvragen beantwoorden in een één-op-één-gesprek met een professionele loopbaancoach. Dit spreekuur vindt elke vrijdagmiddag plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn en duurt ca 1,5 uur. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats op afspraak en we vragen een kleine bijdrage van € 30 (€ 25 met ledenpas) per gesprek. 

Kies voor meer informatie over Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Dinsdag 5 februari: “Walk & Talk”

Tijdens deze tweede Walk & Talk bijeenkomst van 2019 is Wendy Goudzwaard spreekster en zij gaat het hebben over hoe jij je het beste kan opstellen tijdens een sollicitatie gesprek, zij zal je meenemen in diverse methodieken om succesvol een sollicitatiegesprek te voeren.  Wendy is een zeer ervaren en energieke Loopbaancoach die je helpt om in beweging te komen op zoek naar de baan én het leven wat bij jou past. Na haar verhaal kunnen de aanwezigen met elkaar in gesprek en hun netwerk versterken. De Walk & Talk is een samenwerking met “de Bibliotheek Rijn en Venen” en vindt plaats van 09.30 -11.30 uur in de Bibliotheek Rijn & Venen. De deelname is gratis.

Kies voor meer informatie over Walk & Talk

Dinsdag 12 februari: Netwerkwandeling

Onder begeleiding van onze wandelcoach Johanna Steen kan je gelijkgestemden ontmoeten tijdens een gezonde en inspirerende wandeling. Al helpt zo’n wandeling om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven, is het zeker geen prestatieloop. “Ontmoeten en ontdekken” staat voorop. De wandeling duurt circa 1,5 uur waarna we na afloop nog even gezellig koffie of thee drinken (eigen rekening). De netwerkwandeling  vindt plaats  vanaf de parkeerplaats Kinderboerderij Zegersloot en start om 10:00 uur. De deelname is gratis.

Meer informatie over en inschrijven voor de Netwerkwandeling.

Maandag 4 februari en 11 februari: Cursus MS Excel 2016/365

Deze praktijkgerichte cursus MS Excel 2016/365 is een cursus van vier avonden en is gestart in januari. Deze cursus is bestemd voor iedereen die met MS Excel2016 of 365 wil leren werken en voor degenen die weinig ervaring hebben opgedaan met een eerdere versie van MS Excel en hun vaardigheid willen verbeteren in de meest recente versie van MS Excel. De workshop wordt gegeven door Hermo Kuilenberg en vindt plaats op de maandagavonden 21 januari, 28 januari, 4 februari en 11 februari. 
De  workshop duurt van 19.45 tot 22.15 uur op het adres Castorstraat 1 te Alphen aan den Rijn. De kosten hiervoor zijn € 52,50 (€ 42,50 met ledenpas).

Meer informatie over de introductiecursus MS Excel 2016/365.

Dinsdag 19 februari: Workshop “Sollicitatiegesprek anno nu”

Als vervolg op de Walk & Talk zal Wendy Goudzwaard je in deze workshop verder meenemen in diverse methodieken om succesvol een sollicitatiegesprek te voeren. Zij gaat het o.a. hebben over hoe je authentiek en onderscheidend jezelf kan laten zien. Welke mindset je nodig hebt om het gesprek ontspannend te kunnen voeren. Hoe zorg je ervoor dat je blijft hangen bij je gesprekspartner en dat welke vragen jij moet stellen. 
Wendy vind trainingen geven een feestje! Zij gebruikt haar enthousiasme, humor en gebruikt veel metaforen.  Ze zegt dan ook: “Lachen relativeert, verbindt en ontspant, daardoor leer je sneller”.

De  workshop duurt van 10.00 tot 12.30 uur op het adres Ambonstraat  1 te Alphen aan den Rijn. De kosten hiervoor zijn € 15,00 (€ 12,50 met ledenpas).

Meer informatie over en inschrijven voor de workshop “Sollicitatiegesprek anno nu”

Donderdag 28 februari: Open Koffie

Gezellig netwerken onder het genot van een kopje koffie of thee, met gelijkgestemden.
Samen de ervaringen uitwisselen over de zoektocht naar werk en elkaar tips geven. Er niet meer alleen voor staan, maar met elkaar aan de slag, samen op zoek naar werk. Dat is waar WerkVinden Alphen voor staat. De Open Koffie duurt van 09:30-11:30 uur en deelname is gratis. De lokatie zal op de website worden gepubliceerd.
Meer informatie over en inschrijven voor de Open Koffie netwerkbijeenkomst.

Op afspraak:  Hulp bij arbeidsrecht

Op afspraak komen de advocaten van Berntsen Mulder bij WerkVinden om jou te helpen en te ondersteunen bij de juridische zaken gerelateerd aan werk, ontslag en arbeidsrecht. Ze beantwoorden vragen als:

  • Is jouw beëindigings- of vaststellingsovereenkomst wel goed opgesteld?
  • Kun jij de werkgever nog verantwoordelijk stellen voor bepaalde zaken?
  • Zijn er wellicht zaken over het hoofd gezien waar jij nog aanspraak op kunt maken?

Dit spreekuur is de eerste keer gratis en is op afspraak in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn.
Hiervoor aanmelden kan via de website https://www.werkvindenalphen.nl/agenda/hulp-bij-arbeidsrecht-2/

 

Share This