Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor december 2019. De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. De bijdrage houden we zo laag mogelijk en dragen bij in de operationele kosten. Voor aanmelden, inschrijven, data, locaties en andere actuele informatie, volg de links op deze pagina.

Elke dinsdag & woensdag: Inloop en “Hulp Bij”

WerkVinden Alphen biedt diverse soorten hulp aan bij het vinden van een baan, zoals hulp bij CV, Sollicitatiebrief schrijven, LinkedIn en Social Media. Een advies is altijd gratis, maar voor persoonlijke hulp vragen we een kleine bijdrage van € 10. De inloop vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 in Alphen aan den Rijn, behoudens op 3 december, dan zijn we in de Bibliotheek Rijn & Venen op het Aarplein.

Elke vrijdag: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Ben je op zoek naar nieuw werk? En zou je graag gebruik maken van persoonlijke coaching? Bij WerkVinden Alphen kun je jouw loopbaanvragen beantwoorden in een één-op-één-gesprek met een professionele loopbaancoach. Dit spreekuur vindt elke vrijdagmiddag (niet op vrijdag 27 december) plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn en duurt ca 1,5 uur. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats op afspraak en we vragen een kleine bijdrage van € 30 (€ 25 met ledenpas) per gesprek.

NIEUW Maandag 2 december: ‘Nieuwe arbeidsrecht vanaf 1 januari 2020…                                                              wat betekent dat voor u’

Het arbeidsrecht verandert en met ingang van 1 januari 2020 is de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van toepassing. Voor (aanstaande) werkzoekenden kan het van belang zijn hierover meer te weten . Zo veranderen de rekenregels (onder meer voor 50-plussers) voor een ontslagvergoeding (transitievergoeding), zijn er nieuwe ontwikkelingen rond het ‘slapend dienstverband’ en is er vanaf 1 januari een nieuwe ontslaggrond. Dick Feddes is arbeidsrecht advocaat bij Teekens & Karstens advocaten en licht alle belangrijke veranderingen toe in een één uur durende informatiebijeenkomst van Stichting WerkVinden. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 2 december aanstaande van 16.00-17.00 uur in de Bibliotheek (Aarplein) in Alphen aan den Rijn. De toegang is gratis, aanmelding via onze website is aan te raden, want vol is vol.

Dinsdag 3 december: Walk & Talk: “UWV: belemmering of stimulans? ”

Walk&Talk is een maandelijkse netwerk bijeenkomst voor werkzoekenden, waarbij een coach een korte presentatie zal houden over een bepaald relevant onderwerp. Daarna kunnen de aanwezigen onder genot van een gratis kopje koffie of thee met elkaar in gesprek gaan.  Deze Walk & Talk staat in het teken van van de stelling: UWV: belemmering of stimulans? Het blijkt dat onze netwerkers verschillend denken over instanties zoals het UWV. Veel mensen hebben moeite met hun aanpak en krijgen het gevoel niet meer dan een nummer te zijn. Maar anderen ervaren het als hulpvaardig en positief. Kees Andriessen is ervaringsdeskundige en leidt de discussie. Natuurlijk is er ruimte voor een kopje koffie of thee en volop gelegenheid om elkaars ervaringen en meningen te delen.

NIEUW Maandag 9 december: Workshop “Werkloos en verkenning ZZP-er”

Het vinden van een passende betaalde baan valt niet mee en je hebt al vaker nagedacht of je toch niet voor jezelf wilt beginnen. Concrete stappen heb je nog niet gezet, maar het zit wel steeds in je hoofd. De workshop ‘werkloos en verkenning ZZP’ biedt een uitkomst, want tijdens deze twee uur durende verkenning wordt door twee deskundigen van People Assist (Aalsmeer) stil gestaan bij de belangrijkste onderdelen van zelfstandig ondernemen, zoals ; waarom zou je.., wat zijn de voor- en nadelen, welke stappen moet je zetten, zit men op jouw product of dienst te wachten en nog veel meer. Kortom, allemaal nuttige informatie voor diegene die overweegt om vanuit werkloosheid zelfstandig te worden, zodat je na afloop weet wat er allemaal bij komt kijken en wat je moet doen/oppakken. De workshop wordt gegeven door twee specialisten; Gert Jan Op ’t Landt en Annette Brueren en vindt plaats op maandag 9 december en duurt van 10.00 – 12.00 uur, adres Ambonstraat 1c te Alphen aan den Rijn. Kosten voor deelname is € 15,00 (leden € 12,50), Vooraf inschrijven, want vol=vol

Dinsdag 10 december: Netwerkwandeling

Onder begeleiding van onze wandelcoach kan je gelijkgestemden ontmoeten tijdens een gezonde en inspirerende wandeling. Al helpt zo’n wandeling om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven, is het zeker geen prestatieloop. “Ontmoeten en ontdekken” staat voorop. De wandeling duurt circa 1,5 uur waarna we na afloop nog even gezellig koffie of thee drinken (eigen rekening). De netwerkwandeling vindt plaats vanaf de parkeerplaats Kinderboerderij Zegersloot en start om 10:00 uur. De deelname is gratis.

Dinsdag 17 december: Workshop: “Welk werk past bij mijn gedrag, talenten en drijfveren “

De missie van WerkVinden Alphen zegt het al: Iedereen heeft de kennis, kunde, kwaliteiten en talenten die het waard zijn om in het arbeidsproces te worden ingezet. In deze workshop gaan we met de deelnemers op een speelse manier aan de slag om te ontdekken wat de werkelijke kwaliteiten en valkuilen van een ieder zijn  en hoe men hierdoor een betere keuze kunnen maken in het kiezen van een nieuwe baan of carrière. Dit doen we in een klein groepje aan de hand van verschillende oefeningen. Hoe meer men bewust is van de eigen kwaliteiten en hoe meer deze kwaliteiten ingezet worden, hoe beter men zich zal voelen en hoe meer men in zijn persoonlijke kracht komt.
De workshop zal worden gegeven door Tessa Faber en duurt van 13.30 tot  16.00 uur.

Op afspraak: Hulp bij arbeidsrecht

Op afspraak komen de advocaten van Berntsen Mulder bij WerkVinden om jou te helpen en te ondersteunen bij de juridische zaken gerelateerd aan werk, ontslag en arbeidsrecht.
Ze beantwoorden vragen als:

  • Is jouw beëindigings- of vaststellingsovereenkomst wel goed opgesteld?
  • Kun jij de werkgever nog verantwoordelijk stellen voor bepaalde zaken?
  • Zijn er wellicht zaken over het hoofd gezien waar jij nog aanspraak op kunt maken?

Dit spreekuur is de eerste keer gratis en is op afspraak. Voor meer informatie hierover en aanmelden zie: ‘Hulp bij arbeidsrecht‘.

Binnenkort te verwachten:

  •  ‘Werkzoeken ……maak eerst je hoofd leeg’

 

Share This