Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor april 2019.  De coaches zijn vrijwilligers en helpen je als werkzoekenden graag een stapje verder bij het vinden van (nieuw) werk. De bijdrage houden we zo laag mogelijk en dragen bij in de operationele kosten. Voor aanmelden, inschrijven, data, locaties en andere actuele informatie, zie onze website www.werkvindenalphen.nl

Elke dinsdag & woensdag: Inloop en “Hulp Bij”

WerkVinden Alphen biedt diverse soorten hulp aan bij het vinden van een baan, zoals hulp bij CV, Sollicitatiebrief schrijven, LinkedIn en Social Media. Een advies is altijd gratis, maar voor persoonlijke hulp vragen we een kleine bijdrage van € 10 (gratis met Ledenpas). De inloop vindt plaats van 10.00 – 13.00 uur in gebouw iFlow, Europaplein 10 in Alphen aan den Rijn, behoudens op 2 april, dan zijn we in de Bibliotheek Rijn & Venen op het Aarplein.

Zie voor meer informatie over de inloop op onze site 

Elke vrijdag: Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Ben je op zoek naar nieuw werk? En zou je graag gebruik maken van persoonlijke coaching? Bij WerkVinden Alphen kun je jouw loopbaanvragen beantwoorden in een één-op-één-gesprek met een professionele loopbaancoach. Dit spreekuur vindt elke vrijdagmiddag plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn en duurt ca 1,5 uur. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats op afspraak en we vragen een kleine bijdrage van € 30 (€ 25 met ledenpas) per gesprek. 

Kies voor meer informatie over Persoonlijk gesprek met loopbaancoach

Dinsdag 2 april: “Walk & Talk”

Tijdens deze Walk & Talk bijeenkomst is Bas de Lange spreker en hij gaat het hebben over “Kansen en mogelijkheden voor de 50+ op de arbeidsmarkt”. De beste kansen voor werkgevers om nog personeel te vinden liggen in de categorie 55+. Steeds meer bedrijven zien ook de meerwaarde van werknemers met levenservaring. Hoe zorg je er als 55+ arbeidskracht voor dat ook jouw kwaliteiten gezien en benut worden? Bas de Lange is ondernemer, bestuurslid bij de VOA (Vereniging Ondernemers Alphen aan den Rijn) en al meer dan 25 jaar recruiter. Na zijn verhaal kunnen de aanwezigen met elkaar in gesprek gaan en hun netwerk versterken. De Walk & Talk is een samenwerking met “de Bibliotheek Rijn en Venen” en vindt plaats van 09.30 -11.30 uur in de Bibliotheek Rijn & Venen. De deelname is gratis. .

Kies voor meer informatie over Walk & Talk

Dinsdag 9 april: Netwerkwandeling

Onder begeleiding van onze wandelcoach Johanna Steen kan je gelijkgestemden ontmoeten tijdens een gezonde en inspirerende wandeling. In plaats van onze wandelingen in het Zegersloot gebied, gaan wij deze keer lekker wandelen in Leiden langs de z.g. Rembrandtroute. Ben Schenk een ervaren kenner van Leiden zal ons langs allerlei interessante plekken brengen.  De wandeling zal circa 2 uur duren en tijdens de ingelaste pauze zullen wij koffie drinken (eigen rekening) op een zeer bijzondere plek.
Verzamelen bij De Bosrand di. 9april om 10.00 uur. We parkeren op: Parkeerterrein Haagweg 8, 2311 AA Leiden, vanwaar we om 10:30 starten. Wij gaan zoveel mogelijk bij elkaar in de auto, zodat wij met weinig auto’s hoeven te rijden. De deelname is gratis.

Meer informatie over en inschrijven voor de Netwerkwandeling.

Dinsdag 23 april NIEUW  Workshop ” 50-plus, van vooroordelen naar voordelen”

Oudere werkzoekenden komen moeilijk weer aan het werk. Vast geroeste vooroordelen over oudere werknemers zijn vaak oorzaken hiervan. Het gaat om veel vooroordelen zoals ; minder flexibel, te duur, vaak ziek, verouderde kennis, IT-achterstand e.v.a. In deze workshop gaat Ans Klein (directeur Arbodienst VaardigWerk) in op de vooroordelen en gaat samen met jou de vooroordelen ombuigen naar voordelen zodat ook jij overtuigt bent van deze voordelen om zo makkelijker te solliciteren en werkgevers te overtuigen. Ans Klein heeft ervaring met 50+ werknemers en weet waarom juist zij goed passen in de huidige arbeidsmarkt. De workshop vindt plaats op dinsdag 23 april van 10:00 tot 12:30 uur. Adres: Ambonstraat 1 te Alphen aan den Rijn. Kosten: leden 12,50, niet leden 15,00

Meer informatie over en inschrijven voor de workshop ” 50-plus, van vooroordelen naar voordelen”

Donderdag 25 april: Open Koffie

Gezellig netwerken onder het genot van een kopje koffie of thee, met gelijkgestemden.
Samen de ervaringen uitwisselen over de zoektocht naar werk en elkaar tips geven. Er niet meer alleen voor staan, maar met elkaar aan de slag, samen op zoek naar werk. Dat is waar WerkVinden Alphen voor staat. De Open Koffie duurt van 09:30-11:30 uur en deelname is gratis. De lokatie zal op de website worden gepubliceerd.
Meer informatie over en inschrijven voor de Open Koffie netwerkbijeenkomst.

Op afspraak:  Hulp bij arbeidsrecht

Op afspraak komen de advocaten van Berntsen Mulder bij WerkVinden om jou te helpen en te ondersteunen bij de juridische zaken gerelateerd aan werk, ontslag en arbeidsrecht. Ze beantwoorden vragen als:

  • Is jouw beëindigings- of vaststellingsovereenkomst wel goed opgesteld?
  • Kun jij de werkgever nog verantwoordelijk stellen voor bepaalde zaken?
  • Zijn er wellicht zaken over het hoofd gezien waar jij nog aanspraak op kunt maken?

Dit spreekuur is de eerste keer gratis en is op afspraak in het gebouw IFlow, Europlein 10 te Alphen aan den Rijn.
Hiervoor aanmelden kan via de website https://www.werkvindenalphen.nl/agenda/hulp-bij-arbeidsrecht-2/

 

Binnenkort nieuw te verwachten

  • 50-plus, werkloos en weer leren ( in mei door Jan van Es, ‘leren en werken’)

  • 50-plus, werkloos en pensioen in zicht

  • 50-plus, werkloos en sociale voorzieningen

Share This