Walk & Talk: Wat is het nut van een persoonlijk gesprek met een loopbaancoach?

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 04/12/2018
09:30 - 11:30

Locatie
Bibliotheek Rijn en Venen

Categorieën


De Walk&Talk wordt georganiseerd in samenwerking tussen WerkVindenAlphen en de Bibliotheek Rijn en Venen.

Laagdrempelige bijeenkomsten voor werkzoekenden
Walk&Talk zal iedere éérste dinsdagochtend van de maand in de Bibliotheek Alphen Centrum plaatsvinden. De bijeenkomsten duren van 09.30-11.30 uur en beginnen iedere keer met een spreker die deskundig is op het gebied van sollicitatievaardigheden. Vervolgens is er tijd om te netwerken. Mensen kunnen onder het genot van een kopje koffie met anderen spreken over hun ervaringen en competenties. Aanmelden is niet nodig.

4 december thema: Wat is het nut van een persoonlijk gesprek met een loopbaancoach?

Vaak heb je je loopbaanvraag of dilemma al met meerdere mensen in je privé omgeving gedeeld. Toch kom je er niet uit. Je wilt wat anders, maar wat? Welke kant moet je op? Je zou wel willen maar je durft niet… Na …tig sollicitaties nog steeds geen uitnodiging… Je bent 50+ en al te oud voor de arbeidsmarkt? Wat je graag wilt, is niet zo makkelijk te realiseren. Het kan enorm helpen om je door een professioneel persoon te laten adviseren in je keuzes. Soms is een klein zetje in de goede richting voldoende.

Marjanne de Boer van www.loopbaancoachingwerkt.nl vertelt uit haar praktijk met welke vragen mensen komen. En wat het je oplevert. Marjanne heeft sinds 2003 haar eigen Loopbaanpraktijk en vele honderden mensen geholpen.

Reacties van klanten
Kim 30+ : Ik wilde ander werk zoeken, maar had negatieve ervaringen met solliciteren. Samen met de loopbaancoach bereidde ik mijn sollicitaties voor. Ik ben trots op wat ik bereikt heb en hoe ik de sollicitatiegesprekken heb gevoerd. Ik heb een leuke nieuwe baan veroverd en kijk terug op een positieve sollicitatie ervaring.
Martine 40+ : Het werk in de jeugdzorg voelde steeds zwaarder. Elke dag kwam ik moe thuis. Ik besloot ander werk te zoeken. Marjanne coachte mij bij het herschrijven van mijn cv. Nu is mijn cv mijn visitekaartje en laat zien wat mij onderscheidt van anderen. Ik krijg complimenten over mijn curriculum vitae en heb inmiddels een prachtige parttime baan gevonden.
Els 60+: Ik had vooral het idee dat ik te oud was voor de arbeidsmarkt. In het traject ben ik gaan inzien, mede door de praktische opdrachten, dat ik juist als ervaren projectmanager veel te bieden heb. Ik had niet kunnen bedenken dat ik in zo’n leuke baan terecht zou komen

Samenwerking
De nieuwe samenwerking tussen WerkVindenAlphen en de Bibliotheek Rijn en Venen kwam begin juli tot stand. Voor WerkVindenAlphen sluit Walk&Talk goed aan bij waar zij voor staan. Mensen succesvol aan een baan helpen door het ontdekken van de eigen talenten en het zichzelf ontplooien. Meer informatie over de Walk&Talk bijeenkomsten is te vinden in de agenda op www.bibliotheekrijnenvenen.nl. Werkzoekenden kunnen ook een mail sturen naar: info@werkvindenalphen.nl