Inloop & hulp bij sollicitatie: cv, brief, LinkedIn, plan van aanpak WO

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/04/2020
10:00 - 13:00

Locatie
WerkVinden Alphen Europaplein 10

Categorieën


Corona update: WerkVinden Alphen volgt de richtlijnen van het RIVM en de overheid. De ‘inloop’ gaat nu telefonisch. WerkVinden kun je hierover bellen op de dinsdag en de woensdag tussen 10.00 en 13.00 uur via 06 – 182 209 80 of mail naar info@werkvindenalphen.nl.

Voordat je hulp krijgt kijken we eerst naar jouw situatie en waar jij het meeste behoefte aan hebt. Na dit vrijblijvende kennismakingsgesprek kunnen we een plan van aanpak opstellen maar misschien weet je zelf al wat er het eerst moet gebeuren. Er is veel mogelijk: wil je praten over je (aanstaande) ontslag, wil je een opvallend cv en/of een professioneel LinkedIn-profiel of heb je al een interessante vacature maar lukt de sollicitatiebrief niet zo goed? Bij al deze uitdagingen kunnen wij je helpen.

cv en sollicitatiebrief

Is het al een poosje geleden dat jij een cv of sollicitatiebrief geschreven hebt en weet je niet aan welke ‘voorwaarden’ die tegenwoordig moeten voldoen? Of valt er nog wel wat te verbeteren aan jouw cv of sollicitatiebrief maar weet je niet zo goed hoe?

We helpen je met vragen zoals:

  • Moet er een foto op je cv?
  • Vermeld je je geboortedatum, referenties, hobby’s?
  • Hoe ga je om met een gat op je cv?
  • Hoe beschrijf je je motivatie voor een bepaalde vacature?
  • Hoe beschrijf je je unieke verkooppunten?

Bij WerkVinden Alphen kun je elke dinsdag- en woensdagochtend terecht bij onze specialisten.

cv_051_activiteit_sidebar_blauw
Eén van de cv-sjablonen van WerkVinden Alphen

Advies over profiel, motivatie, volgorde, opmaak, taalgebruik enz.

In een persoonlijk gesprek krijg je advies over het doel, de volgorde, opmaak, lengte, het profiel van en het taal- en kleurgebruik in jouw cv. Je krijgt ook advies over het doel, de volgorde, opmaak van en het taalgebruik in je sollicitatiebrief. Hierin laten we jouw motivatie een centrale rol spelen. Een sollicitatiebrief wordt tegenwoordig ook wel een motivatiebrief genoemd! Het doel is altijd dat je op een positieve manier opvalt ten opzichte van andere sollicitanten om daarmee jouw kansen op een baan te vergroten.

linkedin-facebook-twitter-250x31

LinkedIn

Tegenwoordig wordt vrijwel iedere sollicitant eerst ‘bekeken’ op internet. Vooral het persoonlijk profiel op de site van LinkedIn is daarbij van belang. Niet iedere werkzoekende is hiermee bekend. Tijdens het wekelijks inloopprogramma helpen we je niet alleen op weg met het aanmaken of bijwerken van je LinkedIn-profiel, maar ook eventueel met je Facebook- of Twitter-account. Hiermee kun je jezelf beter op de arbeidsmarkt profileren.

Buiten de trajecten, workshops en andere activiteiten, ligt de focus bij WerkVinden Alphen op het samenkomen en samenzijn van werkzoekenden. Dat is ook het grote voordeel van onze locaties. Op de laptops kun je tijdens onze openingstijden altijd oefenen met Social Media. Leer van elkaar en maak elkaar sterker in de manier waarop we werk gaan vinden.

Hoe maak je een goed ingevuld profiel, wat zet je erin, wat juist niet en waarom? Waar zitten de contacten die voor jou relevant zijn en hoe zet je die in om een baan of opdracht te veroveren?

Bij WerkVinden Alphen zitten dinsdag- en woensdagochtend specialisten klaar voor het beantwoorden van al je vragen over LinkedIn. Het spreekuur is geschikt voor beginners én voor gevorderden.

Het profiel

De eerste stap is het aanmaken van een profiel. Hierbij wordt een goed basis cv van jou als uitgangspunt genomen. Onze specialisten kunnen je precies vertellen hoe je jezelf het beste, aan de hand van dit cv, kunt presenteren en jezelf in de etalage zetten.

LinkedIn-mensen

Het netwerk

De volgende stap is het opbouwen van een netwerk met voor jou relevante contacten (‘connecties’). Wie ken je al en waar vind je de juiste personen? Vaak blijkt dat iemand in slechts een paar stappen uitstekende connecties kan leggen! Hoe nodig je iemand uit op een professionele manier? En hoe reageer je op uitnodigingen van anderen?

En dan verder…

Nu volgt een fase waarin veel mensen niet verder komen. Ze hebben een profiel en ze hebben een netwerk. Maar om de een of andere manier lukt het toch niet om concrete afspraken, uitnodigingen of opdrachten te bemachtigen. Samen gaan we met jou op zoek naar de oorzaken en kijken we hoe jij je zichtbaarheid en vindbaarheid kunt vergroten.

Visie

In de visie van WerkVinden Alphen is LinkedIn vooral een hulpmiddel om uiteindelijk tot persoonlijke gesprekken te komen. Zie het als een werphengel waarmee je uit vissen gaat. Net als bij vissen in een echte vijver, kan het even duren voordat je beet hebt.

Blijf geduldig en blijf vissen in die 5 miljoen (!) Nederlandse accounts. Verlies niet uit het oog dat het geven en nemen is op dit platform: deel ruimhartig kennis en contacten. Bedenk ook dat het opbouwen van een goed profiel en bijbehorend netwerk niet in één dag klaar is en tijd neemt.

Kortom: Met een profiel op LinkedIn geef je je visitekaartje af aan het grootste en belangrijkste netwerk voor professionals. Híer zijn de werkgevers aanwezig, de HR-managers en recruiters die dagelijks naar kandidaten zoeken. Híer zijn je (oud) collega’s en anderen die je verder kunnen helpen met hun kennis en contacten. Op jouw beurt kun jij ook anderen weer verder helpen.

Waar, wanneer, wat meenemen en hoeveel?

Heb je het gevoel dat je hulp kunt gebruiken bij je zoektocht naar een baan? Dan kun je ons iedere dinsdag en/of woensdag vrijblijvend bellen op 06 – 182 209 80. Onze vrijwilligers kunnen je b.v. gratis helpen bij het verbeteren van je cv of LinkedIn profiel, het aanscherpen van je sollicitatiebrief en tips geven over het gebruik van social media. Heb je andere vragen? Stel ze gerust. Indien gewenst maken we een vervolgafspraak op locatie, waarvoor dan het reguliere tarief geldt. Je kan ons op dinsdag en woensdag tussen 10:00 en 13:00 uur bellen op 06 – 18220980 of mail naar info@werkvindenalphen.nl