Informatiesessie Werkloos en Sociale Voorzieningen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/09/2021
10:00 - 12:00

Locatie
Bibliotheek Rijn en Venen

Categorieën


Werkloos en Sociale Voorzieningen

WerkVindenAlphen organiseert opnieuw – in samenwerking met het FNV – een informatiesessie waarbij wordt uitgelegd met welke regelingen (sociale voorzieningen)  je te maken krijgt als je werkloos bent of werkloos wordt.

UWV loket

Je bent werkloos of dreigt dat te worden. Dat is naast alle sociale en psychologische aspecten zeer vervelend. Ook de financiële consequenties spelen een rol. Met welke regelingen (sociale voorzieningen) heb je te maken als je werkloos bent, of werkloos wordt? Je hebt al veel informatie van diverse instanties gekregen of gelezen maar dat is best veel om allemaal te ontrafelen. Naast de WW gaat Theo Gennes van de FNV in op diverse details zoals rechten en plichten. Welke inkomsten worden wel/niet gekort? Met welk instanties krijg je te maken en waar je op moet letten? Hij bespreekt de IOAW en IOW en ook de participatiewet regelingen (bijstand) licht hij toe. Die zijn van groot belang voor vijftig plussers. Je verneemt van hem de laatste wijzigingen  in de regels voor werkzoekenden.

De sessie is op woensdag 22 september van 10.00 tot 12.00 uur in de nieuwe bibliotheek, Aarkade 10 in Alphen aan den Rijn. Toegang is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk, want vol is vol. Een vrijwillige bijdrage, om de organisatiekosten te dekken, stelt WerkVinden zeer op prijs.

 

De informatiesessie wordt gegeven door Theo Gennes van het FNV, hij zal proberen al uw vragen te beantwoorden.

 

 

 

Invullen / Reserveren

De inschrijving is nog niet geopend voor dit evenement. / Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.