Informatiesessie Werkloos en Sociale Voorzieningen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 22/02/2021
10:00 - 12:00

Categorieën


Werkloos en Sociale Voorzieningen

De regering verwacht een snel oplopende werkloosheid daarom organiseert WerkVindenAlphen opnieuw – in samenwerking met het FNV – een informatiesessie waarbij wordt uitgelegd met welke regelingen (sociale voorzieningen)  je te maken krijgt als je werkloos bent of werkloos wordt.

UWV loket

Je bent werkloos of dreigt dat te worden. Dat is naast alle sociale- en psychologische aspecten zeer vervelend. Ook de financiële consequenties spelen een rol. Met welke regelingen (sociale voorzieningen) heb je te maken als je werkloos bent, of werkloos wordt? Je hebt al veel informatie van diverse instanties gekregen of gelezen, maar dat is best veel om allemaal te ontrafelen. Naast de WW gaat Theo Gennes van de FNV in op diverse details zoals rechten en plichten. Welke inkomsten worden wel/niet gekort? Met welk instanties krijg je te maken en waar je op moet letten? Hij bespreekt de IOAW en IOW en ook de participatiewet regelingen (bijstand) licht hij toe. Die zijn van groot belang voor vijftig plussers. Je verneemt van hem de laatste wijzigingen  in de regels voor werkzoekenden.

De sessie is op woensdag 22 februari van 10.00 tot 12.00 uur inmiddels Zoom.

Toegang is 5 euro en inschrijven is noodzakelijk.

 

De informatiesessie wordt gegeven door Theo Gennes van het FNV, hij zal proberen al uw vragen te beantwoorden.

 

 

 

Invullen / Reserveren

De inschrijving is nog niet geopend voor dit evenement. / Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.