Hulp bij LinkedIn en Social Media

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 25/09/2018
10:00 - 13:00

Locatie
WerkVinden Alphen Europaplein 10

Categorieën


linkedin-facebook-twitter-250x31

Tegenwoordig wordt vrijwel iedere sollicitant eerst ‘bekeken’ op internet. Vooral het persoonlijk profiel op de site van LinkedIn is daarbij van belang. Niet iedere werkzoekende is hiermee bekend. Tijdens het wekelijks inloopprogramma ‘Hulp bij LinkedIn en Social Media’, helpen we je niet alleen op weg met het aanmaken of bijwerken van je LinkedIn-profiel, maar ook met je Facebook- of Twitter-account. Hiermee kun je jezelf beter op de arbeidsmarkt profileren. Uiteraard hebben we een lekkere kop koffie of thee klaar staan.

Buiten de trajecten, workshops en andere activiteiten, ligt de focus bij WerkVinden Alphen op het samenkomen en samenzijn van werkzoekenden. Dat is ook het grote voordeel van onze locaties. Op de laptops kun je tijdens onze openingstijden altijd oefenen met Social Media. Leer van elkaar en maak elkaar sterker in de manier waarop we werk gaan vinden.

Hoe maak je een goed ingevuld profiel, wat zet je erin, wat juist niet en waarom? Waar zitten de contacten die voor jou relevant zijn en hoe zet je die in om een baan of opdracht te veroveren?

Bij WerkVinden Alphen zitten dinsdag- en woensdagochtend specialisten klaar voor het beantwoorden van al je vragen over LinkedIn. Het spreekuur is geschikt voor beginners én voor gevorderden.

Het profiel

De eerste stap is het aanmaken van een profiel. Hierbij wordt een goed basis cv van jou als uitgangspunt genomen. Onze specialisten kunnen je precies vertellen hoe je jezelf het beste, aan de hand van dit cv, kunt presenteren en jezelf in de etalage zetten.

LinkedIn-mensen

Het netwerk

De volgende stap is het opbouwen van een netwerk met voor jou relevante contacten (‘connecties’). Wie ken je al en waar vind je de juiste personen? Vaak blijkt dat iemand in slechts een paar stappen uitstekende connecties kan leggen! Hoe nodig je iemand uit op een professionele manier? En hoe reageer je op uitnodigingen van anderen?

En dan verder…

Nu volgt een fase waarin veel mensen niet verder komen. Ze hebben een profiel en ze hebben een netwerk. Maar om de een of andere manier lukt het toch niet om concrete afspraken, uitnodigingen of opdrachten te bemachtigen. Samen gaan we met jou op zoek naar de oorzaken en kijken we hoe jij je zichtbaarheid en vindbaarheid kunt vergroten.

Visie

In de visie van WerkVinden Alphen is LinkedIn vooral een hulpmiddel om uiteindelijk tot persoonlijke gesprekken te komen. Zie het als een werphengel waarmee je uit vissen gaat. Net als bij vissen in een echte vijver, kan het even duren voordat je beet hebt.

Blijf geduldig en blijf vissen in die 5 miljoen (!) Nederlandse accounts. Verlies niet uit het oog dat het geven en nemen is op dit platform: deel ruimhartig kennis en contacten. Bedenk ook dat het opbouwen van een goed profiel en bijbehorend netwerk niet in één dag klaar is en tijd neemt.

Kortom: Met een profiel op LinkedIn geef je je visitekaartje af aan het grootste en belangrijkste netwerk voor professionals. Híer zijn de werkgevers aanwezig, de HR-managers en recruiters die dagelijks naar kandidaten zoeken. Híer zijn je (oud) collega’s en anderen die je verder kunnen helpen met hun kennis en contacten. Op jouw beurt kun jij ook anderen weer verder helpen.

Waar, wanneer en hoeveel?

Dinsdag en woensdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.
WerkVinden Alphen
Europaplein 10 (ingang iFlow)
Alphen aan den Rijn

De kosten zijn € 10,00 per 1,5 uur, inclusief koffie/thee. Met ledenpas één keer gratis.